Олександър Усик стана абсолютен световен шампион по бокс в тежка

...
Олександър Усик стана абсолютен световен шампион по бокс в тежка
Коментари Харесай

Усик стана абсолютен световен шампион по бокс

Олександър Усик стана безспорен международен първенец по бокс в тежка категория. В зрелищен мач в Рияд той победи британеца с поделено съдийско решение. Украинецът завоюва след 115:112, 113:114 и 114:113.

Така Усик стана първият боксьор, който сплотява поясите на Световния боксов съвет (WBC), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO) от британеца Ленъкс Люис насам. Люис беше неоспорим международен първенец сред ноември 1999 и април 2000 година.

След успеха си над Фюри Олександър Усик има 22 победи в 22 мача на професионалния кръг, 14 от тях с нокаут. За Фюри това бе първа загуба след 34 триумфа (24 с нокаут) и едно тъждество в 35 срещи.
Двубоят по рундове
37-годишният украинец стигна до триумфа, откакто се показа по-добре във втората половина на мача и най-много в деветия рунд, когато прати Фюри в нокдаун. В първите шест рунда британецът имаше преимущество, само че не съумя да го задържи.

Мачът стартира внимателно, само че в последната минута на първия рунд Усик съумя да пласира ляв прав удар право в лицето на британеца. Във втория рунд той още един път откри главата на Фюри. По-високият британец реагира и в края на рунда той също съумя да пласира няколко положителни удара.

Третият рунд беше равносилен, а при започване на четвъртия Фюри започва по-активно. Той опитва серия от удари в торса на противника си, само че украинецът се оправи. Усик обаче получи и първата аркада в мача над дясната си вежда.
 Олександър Усик - Тайсън Фюри Снимка: x.com/daznboxing
Петият рунд също беше доста добър за 35-годишния Фюри. Той продължи все по-настоятелно да търси удари ниско в тялото на съперника си. Украинецът се оплака, че е получил удар под пояса, само че реакция нямаше. Той изглеждаше и изтощен, а британецът – много по-свеж. Фюри успя да пласира и доста тежък десен ъперкът в брадата на противника си.

В осмия рунд настъпи нов поврат. Усик за пръв път съумя да пусне кръв по лицето на Фюри след удар в носа на британеца. В деветия рунд той вкара доста мъчително ляво кроше в главата на Фюри, след което и още няколко удара на очевидно зашеметия противник. Британецът изпадна и в нокдаун, като само въжетата и гонгът за края на рунда го избавиха.

До края нито един от двамата боксьори не съумя да наложи очевидно преимущество. Голяма роля имаше и умората от тежките първи 10 рунда. Така решението за това кой е спечелилият остана в гласовете на съдиите.
Фюри: Вярвам, че аз завоювах, ще се забележим отново през октомври
„ Благодаря доста на моя екип, на моето семейство и на моята страна. Слава на Украйна! Това е популярен миг, популярен ден. Нямам думи за случилото се “, сподели само Усик след мача.

„ Искам да благодаря на Господ за този приказен мач. Вярвам, че завоювах този мач. Олександър е отличен боксьор, той завоюва няколко рунда, само че считам, че аз завоювах повече. Ще се забележим още веднъж през октомври, когато е реваншът “, пък бе отговорът на Фюри.
 Олександър Усик Снимка: x.com/Turki_alalshikh
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР