Илон Мъск пристигна в индонезийския курортен остров Бали, за да

...
Илон Мъск пристигна в индонезийския курортен остров Бали, за да
Коментари Харесай

Мъск е в Бали за стартирането на интернет услугата Starlink

Илон Мъск дойде в индонезийския курортен остров Бали, с цел да започва сателитна интернет услуга Starlink за най-голямата архипелагова нация в света.

Милиардерът, началник на Tesla и SpaceX и притежател на обществена платформа X, дойде с частен аероплан на „ острова на боговете “, който е прочут със своите тропически плажове, терасирани оризища, мистични храмове и разнородни духовни оферти.

Предвижда се Мъск да пусне услугата дружно с президента на Индонезия Джоко Видодо на гала по-късно в неделя в социална здравна клиника в Денпасар, столицата на провинция Бали. Мъск също ще подпише съглашение за възстановяване на свързаността в секторите на опазването на здравето и образованието в страната, сподели индонезийският координиращ министър по морското дело и вложенията Лухут Бинсар Панджайтан, който посрещна Мъск на летището.

Панджайтан, непосредствен съдружник на Видодо, не разкри повече детайлности за съглашението сред индонезийското държавно управление и SpaceX, галактическата компания, която ръководи услугите на Starlink.

Той сподели, че стартирането на услугата в здравна клиника е в сходство с по-широката задача на Starlink за даване на наличен достъп до високоскоростни интернет услуги, изключително в незадоволително обслужвани и отдалечени райони.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР