ЯКУМЕ, Мексико (АП) — Близо до извисяващата се гранична стена,

...
ЯКУМЕ, Мексико (АП) — Близо до извисяващата се гранична стена,
Коментари Харесай

Ботаници претърсват границата между САЩ и Мексико, за да документират забравена екосистема, разделена от гигантска стена

ЯКУМЕ, Мексико (АП) — Близо до извисяващата се гранична стена, оградена от автомобил на граничния патрул на Съединени американски щати, ботаникът Сула Вандерпланк чува пъдпъдък в търкането извика „ чи-ка-гоу “, тон, който птиците употребяват, с цел да алармират, че са отделени от сътрудник или група.

След това мълчи.

Пъдпъдък на мексиканския страна извика назад, задействайки саундтрак напред-назад, който беше по едно и също време подобаващ и трогателен в една екосистема, разграничена от изкуствена преграда.

Вандерпланк беше измежду няколко ботаници и цивилен учени, участващи в Border Bioblitz покрай мексиканската общественост Jacumé, на към 60 благи (100 километра) източно от Тихуана.

Приблизително 1000 доброволци, въоръжени с приложението iNaturalist на своите смарт телефони, документират допустимо най-вече типове по границата сред Съединени американски щати и Мексико през май. Качването на фотоси в приложението оказва помощ за идентифицирането на растения и животни и записва координатите на местоположението.

Над...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР