Гореща вълна е обхванала части от Северозападна Индия, а столицата

...
Гореща вълна е обхванала части от Северозападна Индия, а столицата
Коментари Харесай

Ужасни горещини в Индия, температурите достигнаха 47,1 градуса

Гореща вълна е обхванала елементи от Северозападна Индия, а столицата Делхи е сложена под паника за рисково топло време , съобщи Асошиейтед прес. Температурата в Делхи в петък доближи 47,1 градуса по Целзий , а околните щати Пенджаб, Хариана и Раджастан също записват повишение на градусите, което се чака да се резервира и през идващите няколко дни.

Индийската метеорологична работа предизвести хората да не излизат на открито на следобедното слънце, да пият доста вода и да носят подобаващи облекла. Уязвимите хора, изключително възрастните, са посъветвани да не излизат на открито. 

Екстремно горещото време в Северна Индия съответствува с продължаващите 6 седмици парламентарни избори и специалистите се притесняват, че горещата вълна усилва риска за хората, които чакат на дълги опашки, с цел да гласоподават, както и за претендентите, които водят акциите си навън. Министър припадна поради жегата предишния месец, до момента в който говореше на протест в щата Махаращра, напомня АП.

Летните месеци - април, май и юни, са постоянно горещи в по-голямата част на Индия, само че през последното десетилетие горещините стават все по-интензивни , отбелязва организацията.

През април в Бангладеш бяха регистрирани минимум 28 жертви на жегата, както и пет в Индия . Екстремно високи температури се записват също в Тайланд и Филипините , демонстрира изследване на интернационалната организация World Weather Attribution.

Горещините бързо се трансформират в здравен проблем в Индия , където предходната година рисково топлото време лиши живота на повече от 150 души . По данни на държавното управление близо 11 000 души са умряли вследствие на горещите талази през това столетие, само че специалисти споделят, че евентуално цифрата е доста по-висока.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР