Експлозии се чуват в източната част на град Рафах в

...
Експлозии се чуват в източната част на град Рафах в
Коментари Харесай

Експлозии отекнаха в Рафах

Експлозии се чуват в източната част на град Рафах в южната част на линията Газа , откакто израелските сили приканиха жителите в източната част на града на границата с Египет да се реалокират в лагера Ал-Маваси на Средиземно море, заяви Reuters.

Агенцията разгласява видео от Рафах, на което се вижда пушек ма фона на звука от детонации експлозии

Същевременно Хизбула съобщи, че е направила офанзива с дрон против военна позиция наоколо до северния израелски град Метула . Вследствие на офанзивата има няколко убити и ранени.
 Израел удостоверява евакуацията на Рафах
Израел удостоверява евакуацията на Рафах

Военните приканиха жителите в източната част на града да се реалокират

За момента от израелската войска не удостоверяват за жертви и ранени, само че признават за дрон в региона на Метула, пристигнал от Ливан. Израелски медии настояват, че двама души са били тежко ранени при офанзивата.

Подкрепяната от Иран формация Хизбула съобщи също, че е изстреляла десетки ракети по военни цели през границата с Израел .
 Приключиха 2-дневните договаряния Израел-Хамас в Кайро
Приключиха 2-дневните договаряния Израел-Хамас в Кайро

Делегацията ще напусне египетската столица Кайро довечера за съвещания с управлението на групировката

Хамас излезе с изказване, в което се споделя, че всяка интервенция в Рафах няма да бъде " пикник " за израелските сили, защото опасенията за допустима атака нарастват.

Египет увеличи равнището на подготвеност на армията си в северната част на Синайския полуостров. Страната има 13 км граница с Газа, южно от Рафах.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР