Идеята за възстановяване на трудови войски е несъстоятелна. Правя това

...
Идеята за възстановяване на трудови войски е несъстоятелна. Правя това
Коментари Харесай

Депутат и генрал в спор дали трябва да се върнат строителни войски

Идеята за възобновяване на трудови войски е несъстоятелна. Правя това умозаключение въз основата, че армията ни има големи проблеми и потребност от финанси. Ако се вкара наложителна военна работа, тогава може да мислим за връщане на строителни войски.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия ген. Съби Събев, ръководител на Съюз на офицерите от запаса "Атлантик ". Той разяснява концепцията на военния министър Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила за връщането на трудови войски. "Всяка една концепция би трябвало да бъде добре обоснована. Идеята на министъра е хората, които влизат в този жанр войски, да се образоват. В България образованието е наложително. Трябва да насочим вниманието си към това, тези хора да посещават учебно заведение. Тези хора би трябвало да се образоват. Ще станем за смях на Европа и НАТО. Ние имаме професионална войска и би трябвало да насочим напъните си към повишение на нейната подготовка. Функцията на армията не е да образова, а да пази границите. Армията е пред кадрови колапс поради неналичието на запаси. Там би трябвало да насочим всички старания ", безапелационен беше ген. Събев.

Заедно с него посетител беше депутатът от Обединени патриоти доцент Милен Михов, който отбрани предлагането на министър Каракачанов. "Повече от 80% от българските жители утвърждават възобновяване на строителни войски. Никой не приказва хората да бъдат вкарвани принудително в строителни войски. Има над 400 000 души в България, които живеят на обществени помощи, в никакъв случай не са работили и нямат никакво желание да работят. Идеята е тези хора да минават през тези по този начин наречени условно строителни войски. Това може да бъдат просветителни центрове, в които тези хора да получават подготовка, която да се признава и в Европа. Трябва да обвържем приемането на обществени помощи с приемането на подготовка ", разкри доцент Михов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР