Идеята на ФИФА да организира Световно първенство на всеки 2

...
Идеята на ФИФА да организира Световно първенство на всеки 2
Коментари Харесай

Футболистите въстанаха срещу идеята за Световно първенство на всеки 2 години

Идеята на ФИФА да провежда Световно състезание на всеки 2 години срещна поредна спънка, като този път най-големия състезателен профсъюз FIFPro направи огромно изследване измежду футболистите, с цел да откри, че голямото болшинство от тях са срещу тази радикална смяна, научихме от The Guardian.

Анкетата е обхванала 1 000 настоящи играчи от повече от 70 страни. Оказва се, че към 75% от тях са декларирали, че желаят актуалният формат на всеки 4 години да се резервира.

В Европа и Азия са най-категорични, че не желаят през година да се борят за Световната купа (77%). В Африка обаче са най-възприемчиви и въпреки всичко 49% от играчите не желаят смяна. В Южна и Северна Америка процентът е 63.

Проучването обгръща и персоналните желания на спортистите, що се касае до избора им на обичано съревнование, което избират да завоюват. Оказва се, че 81% са сложили на едно ниво националните си шампионати и Мондиала.

Общественото мнение значително се припокрива с това на футболистите, като множеството още веднъж са единомислещи, че концепцията на ФИФА цели главно да генерира доходи за себе си, без значение от резултата, който ще реализира върху останалите интернационалните и национални съревнования.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР