Идеалното средство против глад - селска яхнийка с кюфтенцаНеобходими Продукти●

...
Идеалното средство против глад - селска яхнийка с кюфтенцаНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Кюфте яхния

Идеалното средство срещу апетит - селска яхнийка с кюфтенца

Необходими Продукти

● кайма - 500 г
● брашно - 100 г
● картофи - 6 - 7 бр.
● лук - 1 огромна голяма
● моркови - 1 бр.
● зелена чушка - 1 бр.
● домати - 3 с.л. от консерва
● червен пипер - 1 с.л.
● сол - на усет

Начин на подготвяне

Каймата се овкусява с сол, черен пипер и кимион на усет. Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се пържат от двете страни на мощен огън в малко лой. Отделят се в бездънен съд и се задушават.

Лукът, морковите и чушката се нарязват на ситно и се запържват в същата лой, в която сме пържили кюфтетата до златисто, прибавят се нарязаните картофи и се поставя вода, едвам покрие зеленчуците, и се оставя на слаб огън да къкри.

След като картофите са съвсем подготвени, се поставят и кюфтетата и се ускорява малко котлонът и врат още 10 минути. Сваля се ястието от котлона и се поставят доматите да изврат с малко лой и откакто са подготвени, се поставя аленият пипер и се запържва. Прибавят се доматите към ястието и се връща към котлона за още 10 минути.

Вече готовото ядене се посолява по ваш усет. Ако има потребност, се запича брашно и се прави каша, с която можете да сгъстите ястието, в случай че ви се вижда по-воднисто. Ако няма потребност, се поръсва с малко сурово брашно от горната страна и се оставя да поеме ястието брашното.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР