И сега двустранните договори, прекрасното приятелство, което имаме с Армения,

...
И сега двустранните договори, прекрасното приятелство, което имаме с Армения,
Коментари Харесай

Борисов оптимист за Източното партньорство, пак хвърли сянка върху Brexit

И в този момент двустранните контракти, прелестното другарство, което имаме с Армения, Беларус, Азербайджан, Грузия, Молдова и Украйна, може да се задълбочи. Черно море е едно прелестно място, откъдето може да минават газопроводи, кораби – един район, обвързван и с Дунавската тактика . Това съобщи министър председателят Бойко Борисов преди днешната среща на високо равнище на водачите на Европейски Съюз със страните от Източното партньорство, припомняйки категорично, че по тази причина преди време бил срещу " флотилиите " в Черно море, визирайки възможното наличие на кораби на НАТО. Той категорично акцентира връзките с Азербайджан като опция да диверсифицираме енергийните си източници.
Борисов сподели, че е оптимист за бъдещето във връзка с съдействието със страните от така наречен Източно партньорство и че Армения, Украйна и Грузия са по-напред по пътя към по-голяма евроинтеграция. Даваме опция най-много студенти да идват от тези страни, с цел да се образоват и да ускоряваме потенциала (бел. ред. - на развиване на българската икономика) в бъдещите години, посочи министър председателят, свързвайки тази опция с „ целта на държавното управление - образованието “.
Brexit
За страдание от ден на ден се приказва, че може да се мине без съглашение сред Европейски Съюз и Brexit, това ми е чувството, разяснява министър-председателят, уточнявайки, че не приказва от позицията на бъдещето европредседателство на България, а показва персоналното си мнение и чувство. Така той повтори позицията си от началото на седмицата, когато изнесе обществена лекция в УНСС и откакто през тази седмица стана ясно, че Лондон е подготвен да даде два пъти повече пари от досегашната си „ оферта “, за бъде подписана така наречен " сметка по развода " сред Англия и Европейски Съюз.
Лидерът на ГЕРБ напомни, че следва среща на върха на Европейски Съюз на 11 декември, където ще участват и всички основни представители на английското държавно управление. Надявам се да поддържаме едни положителни връзки – дано съм неприятен черноглед, да си останем с положителни връзки, а най-добре Англия да си остане в Европейски Съюз, съобщи министър председателят. И добави, че на България ще се струпат доста тематики като ръководител на Европейския съюз.
" Разчитам и на президента, и на ръководителя на Народното събрание, и на партиите в Народното събрание. Сега, месец преди председателството, да излизаш и да казваш, че трябват предварителни избори, в случай единствено преди 6 месеца им дадох да ръководят, дадохме оставка, казахме: " Ето, каквото каже народът ". Не виждам това да е добър звук, само че това си е тяхна работа - да не кажат, че им се греша ", заключи Борисов политическата обстановка в България.
В характерен жанр Борисов сподели и, че " с Ангела се прегърнахме, да ѝ дам кураж да сформира държавно управление ". Важно е Германия да има държавно управление, акцентира той.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР