Както казват хората – малкият дявол. Всеки на наше място

...
Както казват хората – малкият дявол. Всеки на наше място
Коментари Харесай

Явор Божанков: Не е било ВИП парти с депутати и политици...Оръжието не е било съхранявано правилно

" Както споделят хората – дребният демон. Всеки на наше място и нашето семейство мисли тъкмо това – какво можеше да се случи, колко е нежен човешкият живот, колко бързо и неуместно можем да загубим тези, които обичаме и всичко, за което живеем. И двете потърпевши деца са от нашето семейство. Казаха се няколко погрешни неща в медиите. Първо, че това е било ВИП парти с депутати и политици. Не е имало общински съветници, не е имало и един народен представител. "

Това обяви депутатът от ПП-ДБ и лидер на листата на обединението в Габрово Явор Божанков пред бТВ. В неделя при оставено огнестрелно оръжие от притежателя му 11-годишният наследник на депутата в случай простреля в крайници друго дете. То е откарано в болница, без заплаха за живота.

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха пред bTV за случая. Образувано е досъдебно произвеждане. По думите на Божанков те са помислили оръжието за играчка. Той самият не е участвал. Вчера притежателят на оръжието беше задържан за малко и след това освободен.

" Каза се, че е имало надали не особено отношение и никой не бил арестуван и разследван. Знам от брачната половинка ми, че на всички са взети натривки, всички са разпитани, има арестуван. Прокуратурата разгласи, че предстои да повдигне и обвиняване. Взети са проби за алкохол, за опиати, не е имало някой на рождения ден, който е използвал неразрешени вещества ", сподели още Божанков. 

От прокуратурата споделиха, че употребяваното оръжие е револвер „ Смит енд Уесън " 357 магнум, който е законно притежаван, само че е бил оставен без контрол от притежателя му. По думите на Явор Божанков оръжието е попаднало в детска игра. Как обаче е станало това?

" Не мога да преразкажа това, първо тъй като има следствена загадка, второ тъй като не съм бил там. Децата споделят, че са го помислили за играчка – очевидно не е съхранявано вярно. Вкъщи ми описаха, че е станало за секунди, до момента в който всички деца са били с разнообразни играчки и са си мислили, че това е просто една от играчките. Раненото дете е сестра на моята брачна половинка. Рожденият ден е на майката на друго дете. Нашите деца са съученици, вървят в едно учебно заведение в един и същи клас ", обясни депутатът.

Божанков сподели, че не е разговарял със притежателя на оръжието. По думите му мъжът е неосъждан и има бизнес, обвързван с произвеждане на самун. Познават се, защото децата им учат дружно от първи клас.

Раненото дете в момента то е в болница и се възвръща. Възстановява се и фамилията на Явор Божанков. На място е имало детски психолог, който е оказал поддръжка на сина му.

" „ След присъединяване тук отиваме всички в болничното заведение, с цел да забележим по какъв начин се възвръща. Малкият демон. За благополучие се размина, не желая даже да споделям какво тъкмо се размина и ми е мъчно да си показва по какъв начин можеше да приключи всичко това. Благодарни сме на Господ, че се размина по този метод. Трябва да благодаря и на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, били са извънредно деликатни. Ще работим сигурно със експерт, който да ни оказва помощ. Засега споделя, че е добре. Познавам си добре детето и в действителност го претърпява трагично. Всички у дома бяхме в потрес първия ден ", добави Божанков.
" Знаехме, че ръководство с ГЕРБ ще ни нанесе електорална вреда "
Той разяснява и настоящи политически тематики. По думите му ръководството с ГЕРБ в 49-ия парламент си заслужава цената.

" Ние бяхме с ясно схващане, че едно ръководство с ГЕРБ ще ни нанесе електорални вреди. Тогава бяхме изправени пред този избор – дали да поемем отговорност за ръководството в сложен миг с неосъществим сътрудник, мислейки, че алтернативата е поредност от избори, безвремие, Шенген и еврозона отвън всякакво разискване ", сподели Божанков.

По думите му няма нищо неприятно в това ПП-ДБ да бъдат съпротива в идващия парламент.

" Ако ГЕРБ е първа политическа мощ естествено, че те ще стоят на първи ред, ще кадруват в държавните регулатори. Когато ме питат другари „ вие седите там, а на първия ред са Пеевски, Борисов “. Ами, на първия ред те са първа политическа мощ. Най-лесната бърза и банална промяна е гласуването. Ако народът не иска Бойко Борисов да стои на първия ред, не го избира за първа мощ. ГЕРБ е една добре вкоренена изборна машина на всяко едно равнище – от общинско до държавно и горивото в тази машина е ниската изборна интензивност, тъй като тези, които са подвластни, заинтригувани или купени, те излизат и гласоподават ", добави.
" Искам да призная една наша неточност... "
Според депутата от ПП-ДБ в момента моделът на Бойко Борисов се реставрира.

" Управление на Борисов виждаме сега. Пенсии се раздават преди избори на калпак, единствено за някои, за други – не. Онзи стопански модел, който не е европейски, а е гербаджийски. Да, той сега се реставрира. Девет месеца ние бяхме бариера пред реставрирането му. Искам да призная една наша неточност. Ние в действителност смятахме, че ГЕРБ няма да изпрати България на избори, когато януари имахме зелена светлина за еврозона и явен небосвод за Шенген. Ние не вярвахме, че от ГЕРБ ще създадат това още веднъж и ще рискуват сходни национални цели ", сподели Божанков.

По думите му в идващия парламент форма на съдействие с ГЕРБ може да има единствено към значимите промени. 

" Ако ГЕРБ имат болшинство в идващия парламент, евентуално България още години ще се върне в тази остаряла добре забравена непоклатимост. Няма да има правосъдна промяна, промяна в регулаторите и европейска стопански модел ", уточни Явор Божанков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР