И Костадин Паскалев скочи на соцлидера Корнелия Нинова заради акцията

...
И Костадин Паскалев скочи на соцлидера Корнелия Нинова заради акцията
Коментари Харесай

БСП ври и кипи! Костадин Паскалев защити Добрев, скочи на Нинова

И Костадин Паскалев скочи на соцлидера Корнелия Нинова поради акцията й Кирил Добрев да бъде изключен от Българска социалистическа партия на автограф от Националния свет на следващия ден. Предложението е единствена точка в неприсъственото съвещание на пленума.



Проекторешението, разпратено до членовете на Народно събрание на Българска социалистическа партия, взриви партията и провокира лавина от гневни реакции. БСП-Перник изиска изключване на Корнелия Нинова и прикани социалистите да не се съобразят с предлагането й. Против изключването на Кирил Добрев разгласи, че гласоподава и Крум Зарков, който ще се кандидатира против Нинова за лидерския пост в Българска социалистическа партия.



Методичното почистване на партията от хора с друго мислене от това на Председателя няма да ни докара до нищо положително, написа емблематичният социалист Костадин Паскалев в специфична позиция по случая. И съобщи: " Призовавам членовете на Народно събрание на Българска социалистическа партия, да не поддържат решение №74 за " мярката за партийно влияние " на Кирил Добрев и изрично гласоподавам срещу! "

Ето цялата позиция на Костадин Паскалев:

ОТНОСНО : Налага на члена на Народно събрание на Българска социалистическа партия Кирил Николаев Добрев мярката за партийно влияние „ Изключване “ и приключва участието му в Българска социалистическа партия, на съображение член 13, ал.3 и член 33, т.23 по отношение на член 5, ал.3, член 6, ал.3 и ал.4, член 11 т.1, 2 и 4, чл.12, ал.4, т.5 и чл.13, ал.1, т.4 и ал.2, т.3 от Устава на Българска социалистическа партия

Уважаеми другарки и приятели,

Призвани сме да изразим свободната си воля, че се причисляваме към подписката за приемане на решение от неприсъствено съвещание на Националния съвет на Българската социалистическа партия /НС на БСП/, свикано с Протоколно решение от 21.12.2021  г.на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия при изискванията на чл.29 по отношение на чл.2, ал.2, т.2 и ал.3, т.2 от Правилника за организацията и активността на Народно събрание на Българска социалистическа партия, за следното РЕШЕНИЕ №74: Налагане на члена на Народно събрание на Българска социалистическа партия Кирил Николаев Добрев мярката за партийно влияние „ Изключване “ и приключва участието му в Българска социалистическа партия, на съображение член 12, алинея 1 от Устава на Българска социалистическа партия.

Искрено се надявах, че на 22 декември 2021 година ще проведем присъствено съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия, на което да обсъдим и приемем документите за идното на 22 януари 2022г. конгресно съвещание на което да приемем позиции за:•  Обновяване Програмата на БСП;•  Усъвършенстване на Устава на партията, с оглед настъпилите несъответствия в тежестта на обособените партийни структури;•  Обсъждане на предстоящите от обществото политики в обществената и стопански сфери, с оглед и на съответните ни отговорности в държавното управление;•  Конкретни тематики вълнуващи обществото свързани с:-  Битката против корупцията овладяла обществото при ръководството на ГЕРБ и препоръчани от нас ограничения за систематичното и преодоляване;-  Социалните ограничения за компенсиране на жителите и комерсиалните субекти свързани с цените на енергоносителите и засилващите се инфлационни процеси;-  Необходимите ограничения за гарантиране живота и здравето на българските жители в изискванията на пандемия;-  Европейското бъдеще на РМС и отбраната на националните ни полезности и интереси;-  Преодоляването на напрежението НАТО -  Русия и неразполагане на нови военни контингенти в България;

Вместо това получихме план на решение №74 за мярката за партийно влияние.

Очевидно Председателя на Българска социалистическа партия и Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия са не запомнили извода от предходни съвещания, че откриването на вътрешнопартийни фронтове, което в редица случаи не беше подбудено от кардинални съображения, а от устрема структурите да работят в услуга на едни хора за сметка на други и обстоятелството, че се позволи преодоляване на партийни организации не от същински социалисти, а от кариеристи, нанесе съществени вреди на престижа на Партията и изборните й резултати.

Абсурдни са и времето (между Коледа и Нова година) и метода (неприсъствено)  на взимане на решение.

Методичното почистване на партията от хора с друго мислене от това на Председателя няма да ни докара до нищо положително.

Призовавам членовете на Народно събрание на Българска социалистическа партия, да не поддържат решение №74 и изрично гласоподавам срещу!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР