И Христо Иванов шамароса вицепремиера Асен Василев и Продължаваме промяната

...
И Христо Иванов шамароса вицепремиера Асен Василев и Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Христо Иванов шамароса Промяната. Не подкрепя черните списъци

И Христо Иванов шамароса вицепремиера Асен Василев и „ Продължаваме промяната ” поради скандалния план на финансовия министър за правене на черни описи с неуместни хора и компании, чието имущество ще може да бъде запорирано единствено по донос.

Това, което се появи като някакви текстове, по никакъв метод не може да бъде подкрепено от " Демократична България " в този тип, разяснява пред публицисти в Народно събрание ръководителят на парламентарната група на " Демократична България ".

Проектозаконът е направен във Финансовото министерство. Според него властта ще брани финансовата и икономическа система с ексклузивен орган, който ще прави наказателни описи без съд и присъда, ще замразява пари и имущества по донос.

Министърът на финансите ще е отпред на специфичния Междуведомствен съвет, който ще изготвя черните описи.

Физическите и юридически лица, за които има данни, че правят една от посочени в закона действия, след инспекция, ще се включват от държавното управление в специфичен Национален лист.

Предвижда се да има и Национален лист на обвързваните лица, където попадат тези, които са съдействали или са обезпечили материална помощ на лицата от Националния лист.

По думите на Христо Иванов тези текстове основават проблеми с Конституцията, с Европейската спогодба по правата на индивида. Ние по никакъв не бихме подкрепили нещо, което основава подобен вид проблеми. В този смисъл ясно и еднопосочно би трябвало да се каже - подобен законопроект няма и няма и да има, безапелационен бе някогашният правосъден министър.

Искам да се обърна към безусловно всички политически сили - вместо да се занимаваме с това, дайте да си оправим прокуратурата, прикани той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР