Храната, която ядем, и начинът, по който я произвеждаме, са

...
Храната, която ядем, и начинът, по който я произвеждаме, са
Коментари Харесай

Здравословното хранене може да предотврати бъдещи пандемии

Храната, която ядем, и методът, по който я произвеждаме, са съществени фактори за разпространениетона смъртоносни вируси като Ковид-19, споделят норвежки учени.

От 20-те най-големи стопански системи в света единствено в Индия и в Индонезия живеят по този начин, че нездравословните излъчвания, които отделят, да се впишат в задачите, написани в Парижкото съглашение. Аржентина, Бразилия, Канада, Германия и Съединените щати са измежду страните, които съществено надминават устойчивите равнища на нездравословни излъчвания, свързани с храната, главно поради високата консумация на алено месо и млечни артикули, се отбелязва в нов отчет по тематиката, направен от норвежки учени.

Ако всички страни по света възприемат метода на хранене на страните от Г-20, ще са ни нужни 7,4 планети, предизвестяват от природозащитната организация WWF. Професор Корина Хоукс, шеф на лондонския Център за хранителна политика от своя страна отбелязва: " От отчета излиза наяве, че системата на хранене има пред себе си дълъг път, в случай че става дума за предлагането на подобен режим, който да е по едно и също време здравословен и да не вреди на планетата. Но има и добра вест - държавните управления, предприятията и жителите могат да създадат доста, с цел да реализиран това, развивайки съществуващите ограничения по този начин, че те да бъдат от изгода за всички ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР