Хотелски комплекс купува автогарата в Банско. Досегашният собственик на автогарата

...
Хотелски комплекс купува автогарата в Банско. Досегашният собственик на автогарата
Коментари Харесай

Хотелски комплекс купи автогарата в Банско

Хотелски комплекс купува автогарата в Банско. Досегашният притежател на автогарата е изпаднал в неспособност да поддържа постройката и решил да я продаде. От това се е възползвал близкият хотел, който ще уголемява базата си, като на терена ще се строи спортна инфраструктура и паркинг.

„ От януари тази година постройката на автогарата и прилежащият терен са продадени на притежателите на „ Гранд Хотел Банско “, който се намира в непосредствена непосредственост до автогарата. Имаме уверението на новия притежател, че автогарата ще съществува в този си тип и ще извършва функционалностите на автогара през идващите 2-3 години. Това ще ни даде опция да проектираме нова сграда”, сподели кметът на града Иван Кадев.

Автогарата в никакъв случай не е била благосъстоятелност на Община Банско. До момента е била на сдружение „ Пирин Транс”, което я придобива посредством приватизационна договорка през 1998 година

Към момента под 10% от хотелите и заведенията за хранене в Банско работят, а резервации на този стадий няма.

Малин Бистрин - ръководител на Съюза на туристическия бизнес в курортното градче, разгласи, че упованията са от 1 юни, когато със заповед на здравния министър се позволява визитата на закритите елементи на заведенията, повече обекти в Банско да проработят. Това обаче зависи доста и от метеорологичните условия. На този стадий се разчита на българските туристи. Надеждата на хотелиери и ресторантьори е с преодоляване на пандемията границите да бъдат отворени, а туристите да се осмелят да пътуват още веднъж. Очаква се да има и пакети на по-ниски цени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР