Хормонът, наречен FGF21, привлича вниманието на учените от години. Произвежда

...
Хормонът, наречен FGF21, привлича вниманието на учените от години. Произвежда
Коментари Харесай

Нов препарат може в бъдеще да се пребори с махмурлука

Хормонът, наименуван FGF21, притегля вниманието на учените от години. Произвежда се от черния дроб и на мишките, и на хората и играе значима роля при преработката на избрани храни, изключително алкохол. Изследването, ръководено от учени от Югозападния медицински център на Тексаския университет в Съединени американски щати, един ден може да се окаже основно за лекуването на пиянството при хората.

Предишни изследвания са открили, че FGF21 оказва помощ на разнообразни скотски типове да се борят с нездравословните последствия от излагането на етанол. Като начало, хормонът потиска жаждата към алкохол при мишки и маймуни, подтиква жаждата за вода (вероятно с цел да предотврати дехидратацията, която алкохолът причинява) и защищава черния дроб от нездравословното деяние на алкохола.

След 15 години работа с FGF21, Стивън Кливер, водещият създател на проучването и неговият екип открили, че единствено след една доза от препарата пияни мишки са изтрезнели два пъти по-бързо от контролна група мишки, опиянени до същата степен, само че с авансово...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР