Хората са толкова свикнали да съхраняват храната в хладилника, че

...
Хората са толкова свикнали да съхраняват храната в хладилника, че
Коментари Харесай

15 храни, които само неопитна домакиня държи в хладилника

Хората са толкоз привикнали да съхраняват храната в хладилника, че даже не се замислят какво в действителност си коства да сложите в нея и какво ще е по-добре да остане на стайна температура. Дори когато на опаковката написа „ съхранявайте в хладно и изсъхнало място “, ние автоматизирано слагаме този артикул в хладилника.

Ние също съхраняваме множеството от нашите артикули в ледник. Но един ден си помислиха: в действителност ли е належащо? И бяхме откровено сюрпризирани от някои от позициите от листата по-долу.

Чушка

 Сладките чушки не би трябвало да се съхраняват в ледник. За към седмица може елементарно да лежи на стайна температура в кухненско чекмедже или хартиена торбичка.

Екзотични плодове

 Бананите, мангото, папаята и други тропически плодове се поддържат най-добре на топло. Ниските температури скапват освен външния им тип, само че и текстурата им.

Сосове

 Кетчуп, майонеза, горчица, соев сос, балсамов оцет, сладко-кисели и люти сосове, даже отворени, няма смисъл да държите всичко това в хладилника. Обърнете внимание: в доста кафенета и заведения за хранене такива артикули са на масите.

Шоколад

Никога не съхранявайте шоколада на студено. Освен че всмуква всички миризми, влагата от хладилника може да придаде на шоколада бяло покритие: по този начин захарта излиза на повърхността. Но при температура 15–20 ° C шоколадът ще се съхранява съвършено най-малко шест месеца.

Масло

Свикнали сме да го държим на студено, тъй като е млечен артикул, а млечните артикули се скапват много бързо при стайна температура. Обаче с маслото е малко по-различно: главният съставен елемент (над 80%) в състава му е мазнината. Високото наличие на мазнини в композиция с ниското наличие на вода прави околната среда несъответствуваща за бактериален напредък.

Праскови

Леко зеленикавите праскови се съхраняват най-добре при стайна температура. Дръжте ги немити, само че узрелите могат да се слагат в хладилника, само че за най-много няколко дни: в студа те губят влага и структурата им се трансформира.

Хляб и други печени произведения

 Често, откакто купихме цялостен самун, нямаме време да го изядем изцяло и, с цел да удължим живота на продукта, го прибираме в хладилника. Но в случай че сте се интересували от вярното предпазване на храната, тогава несъмнено знаете, че няма смисъл от слагане в хладилника.

Неотворени сокове и газирани питиета

 Безалкохолните питиета като сокове или кола могат да се оставят и на топло и на студено. Ако не се следят внезапни и чести температурни промени и опаковката не е развалена, тогава сокът, който е бил на рафта от няколко месеца, е изцяло подобаващ за консумация.

Салам сушен

 Саламите сушени има доста дълъг период на валидност, до няколко месеца. Следователно не е належащо да съхранявате в хладилника. Най-добре се съхранява на хладно и проветриво място при температура 10-15 ° С.

Консерва от риба

 Не е належащо да съхранявате затворени консерви в ледник, тъй като това няма да ги направи „ по-свежи “. Моля, имайте поради, че в магазините сходни артикули стоят по рафтовете от месеци и никой не желае да ги охлажда. Но отворена консервна е по-добре да сложете в стъклен съд и да охладите.

Босилек

 За да запазите босилека пресен, отрежете стъблата и ги поставете в чаша вода като цветя. Някои билки, като магданоз и кориандър, могат да се съхраняват в ледник, само че босилекът е най-добре да се поддържа пресен при стайна температура. В хладилника листата му могат да почернеят.

Ореховото масло и Нутела

 Ореховото масло не съдържа доста вода, тъй че може да се съхранява във вашия кухненски долап. Отворената кутия с ореховото масло не би трябвало да се съхранява в ледник: продуктът нормално се съхранява добре за към 3 месеца в мрачен долап при естествена стайна температура. Нутела също не би трябвало да се съхранява в ледник: тя ще стане твърда.

Ябълки и круши

 Тези плодове могат да се съхраняват в ледник, само че не забравяйте, че студеният въздух вътре в хладилника може да унищожи тяхната хрупкава текстура. По-добре просто да ги оставите на масата. И в случай че предпочитате да ядете студени плодове, тогава ги охладете директно преди ястие.

Туршии

 Туршиите имат задоволително натрий, натурален консервант, който им разрешава да се съхраняват дълго време, даже в случай че бурканът към този момент е отворен. Единствената причина да държите туршиите в хладилника е, в случай че предпочитате да ги ядете студени.

Чесън

 Светлината и влагата са най-лошите врагове на чесъна, защото те карат мухъла да пораства. Затова най-добре е да съхранявате чесъна при стайна температура на изсъхнало и мрачно място с добра циркулация на въздуха, да вземем за пример в кошница с телена мрежа или отворена хартиена торба в шкафа. В хладилника чесънът, сходно на доста плодове и зеленчуци, губи влага.

Знаете ли други храни, които не е належащо да държите в хладилника?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР