Хората с по-висок самоконтрол са по-щастливи, защото се стремят към

...
Хората с по-висок самоконтрол са по-щастливи, защото се стремят към
Коментари Харесай

Високият самоконтрол = на щастие

Хората с по-висок самоконтрол са по-щастливи, тъй като се стремят към по-възнаграждаващи цели и реализират своите упоритости, считат откриватели. 

Резултатите идват от изследване на самоконтрола, равнището на благополучие и метода, по който взимат решения 545 души.

Хората с висок самоконтрол са по-щастливи от живота, само че също по този начин и не се нуждаят от самоконтрол толкоз постоянно, колкото може да се допуска. С други думи, те се борят с вътрешните си демони по-малко, тъй като за тях е по-лесно да създадат по-мъдрия избор. И в дълготраен проект по-мъдрите решения, повтаряни в продължение на години, вършат един човек по-щастлив.

По-голямото благополучие не е единствената изгода от самоконтрола. Изследванията също по този начин демонстрират, че по-високият самоконтрол се свързва с по-положителни резултати в живота, като по-високи университетски достижения, по-добро здраве, повече междуличностни триумфи. Самоконтролът е един тип еволюционната линия, осигуряваща адаптирането и оцеляването.

" Хората с висок самоконтрол е по-малко вероятно да се сблъскат с мотивационни спорове, по-лесно устояват на изкушенията или пороците, по-свободни са да преследват своите цели, желания и идеали, като ползват тактики, насочени към осъществяване на персоналните им упоритости ",  обясняват авторите на проучването.

Може да се зачудите, не пречи ли до известна степен самоконтролът на заниманието, само че в действителност изследването открива, че хората с висок самоконтрол харчат по-малко време, с цел да се управляват и да вземат сложни решения. Хората с висок самоконтрол са по-щастливи в дълготраен план и в кратковременен проект.

Източник: PsyBlog
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР