Прокурори от Софийската градска прокуратура тръгват по столичните районни полицейски

...
Прокурори от Софийската градска прокуратура тръгват по столичните районни полицейски
Коментари Харесай

Прокурори тръгват по столичните полицейски управления във връзка с изборите

Прокурори от Софийската градска прокуратура потеглят по столичните районни полицейски ръководства по отношение на изборите на 9 юни. От държавното обвиняване оповестиха, че ще бъдат извършени серия от работни срещи с проверяващи служители на реда и чиновници от оперативния състав на Министерство на вътрешните работи за работата по сигнали и каузи за закононарушения, свързани с нарушавания на изборния развой.

" Целта е да се реализира оптимално висока действеност и съгласуваност в работата сред институциите,  ангажирани с откриване и следствие на така наречен изборни закононарушения ", прецизират от прокуратурата.

От петък, 10 май, до изборите на 9 юни Министерство на вътрешните работи стартира  специализирана интервенция против пазаруване на гласове. ДАНС към този момент следи рискови групи, в това число чужденци, а контраразузнаването ще се бори с опитите за въздействие или интервенция от страна на непознати служби. В полезрението на служителите на реда влизат престъпно проявени, които към този момент са хващани да купуват гласове, както лихвари и локални водачи. „ Обръщаме внимание на лица, утвърдили се като локални водачи на етнически и други общности, които могат, под една или друга форма, да оказват въздействие при упражняването на глас в избрана изгода ”, изясни в петък и.д. основен секретар на Министерство на вътрешните работи Димитър Кангалджиев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР