Хората нямат нужда от ваксини срещу Covid-19, но нивата на

...
Хората нямат нужда от ваксини срещу Covid-19, но нивата на
Коментари Харесай

СЕНЗАЦИЯ! Здравният министър призна: Няма нужда от ваксинация срещу Covid-19

Хората нямат потребност от ваксини против Covid-19, само че равнищата на морбили и скарлатина са се повишили доста. Освен това грипът тази година протича много по-тежко, призна сензационно министърът на опазването на здравето в служебния кабинет Асен Меджидиев.

Той напомни, че България би трябвало да купува ваксини против Covid-19 до 2025 година в големи количества, само че е сложила въпроса пред Европейската комисия за преустановяване на контракта.

“Ние освен имаме ваксини за бракуване, само че към този момент бракувахме големи количества, следва тази година да бракуваме още 2 800 000 дози. Това е голям финансов запас. Бях безапелационен пред Европейската комисия, че България е твърдо за преустановяване на контракта с “Пфайзер “ за закупуване на ваксини “, сподели служебният министър на опазването на здравето пред Българска национална телевизия.

Според него в България е очевидно първо, че коронавирус обстановката отмина, второ – всички специалисти разясняват, че новият вид на вируса заобикаля тези ваксини, а третият въпрос е, че би трябвало да закупуваме бустерни дози, само че имаме ниско имунизационно число и няма къде да ги прилагаме.

“В онлайн диалога си с еврокомисаря по опазване на здравето бях много сериозен и безапелационен, че е не е имиджово даже за Европейския съюз да бъдем принуждавани да закупуваме ваксини и още с доставянето им да би трябвало да ги унищожаваме “, уточни Асен Меджидиев.

Реклама

Полският министър на опазването на здравето първи поддържа нашата позиция, поддръжка има още от Чехия и Литва, посочи министърът на опазването на здравето. Според него със средствата, които плащаме за пазаруването и унищожаването на тези ваксини, ще построим една детска болница и ще останат за детските центрове в селата.

“Населението няма потребност от ваксини против коронавирус сега, нито в България, нито в Европейския съюз. В момента няма никакви искащи изобщо за слагане на ваксини у нас, макар че Министерството на здравеопазването е подсигурило всички благоприятни условия – възобновени се средствата за лекарите, които ги слагат, има и разкрити имунизационни центрове “, изясни Асен Меджидиев.

Той счита, че антиваксинационната акция, която се случи, и резултатите от нея са довели до отлив на предпочитание у хората да покриват наложителния имунизационен календар.

„ Имаме отвод от имунизация против морбили. Трябва да мислим по какъв начин да вкараме имунизацията за варицела – това са ни сериозните проблеми “, съобщи министърът.

В момента грипът протича много по-тежко, ние нямаме задоволително ваксини срещу грип, означи той. Асен Меджидиев добави, че високите равнища на морбили и скарлатина не са единствено в България, само че и в целия Европейски съюз.

Според него двете години изключителна епидемиологична обстановка са довели до  по-високи талази и с грипа. Грипът протича тази година много по-тежко, само че овладяхме пиковата вълна, сподели министърът на опазването на здравето.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР