Хората мечтаят да победят смъртта от хиляди години. Вечният живот

...
Хората мечтаят да победят смъртта от хиляди години. Вечният живот
Коментари Харесай

Сред нас живеят безсмъртни мечета мутанти

Хората мечтаят да победят гибелта от хиляди години. Вечният живот постоянно е бил доста привлекателен за човечеството. При това всеки, който мечтае да е постоянно жив, мечтае и да е постоянно млад и деятелен, с цел да води деен облик на живот.

Учените откриха най-сетне безсмъртни същества на планетата ни, само че това не е приятна вест за всички, които мечтаят да живеят стотици хиляди години. Защото единствените към този момент открити безсмъртни същества изкарват половината си битие, спейки.

Става дума за най-странните животни на планетата ни – по този начин наречените тихоходки. Тези благи създания са напълно дребни – от 0.2 до 1.5 милиметра. За тях хората са научили много от дълго време.

За пръв път те са видени в края на седемнадесети век в капки вода, събрани от покрив, от изобретателя на микроскопа Левенхук. Ученият бил покъртен от външния тип на тези животинки и той ги кръстил „ дребни мечета ”.

Тихоходките наподобяват на мечета-мутанти. Отстрани на солидното им тяло има по три чифта дебели крачета, снабдени с остри нокти, а още един чифт крачета имат откъм гърба. Главата им доста наподобява на мечешка и имат доста огромни и хитри очи.

Тихоходките са получили името си поради походката си – те вървят като мечета. В същото време на се по никакъв начин мудни – скоростта им е три милиметра в минута.

Любимите места на тези същества са влажният мъх, който пораства по скали, дървета, покриви и даже в саксии. Има обаче и такива, които живеят в реки, морета и даже в горещи извори.

 Сред нас живеят безсмъртни мечета мутанти

Тихоходките са хищници. В гърлото си имат два остри шипа, с които пробиват жертвите си и по-късно като вампири изсмукват соковете от тях. Тихоходките постъпват по този начин както с живи организми, по този начин и с растения.

Въпреки дребните си размери мечетата-мутанти мъчно могат да бъдат убити. Те могат да устоят невероятна горещина и суша. Когато температурата се увеличи прекомерно доста, те вкарват лапите в тялото си, свиват се и се трансформират в дребно топче.

Това топче се обгръща от обвивка, която е непроницаема за газове и течности. В клетките им по време на този сън водата се сменя с глицерин. Това провокира безсмъртието на тихоходките.

По време на анабиозния си сън тихоходката не усеща нищо, тъй като интензивността на нервната система тогава при нея е равна на нула. Ако се напръска с топла вода, тя ще се разсъни, а студената ще я приспи още повече.

Оказва се, че този сън може да продължи епохи. Неотдавна шведски учени правили разбори на мъхове, събрани от учени през седемнадесети век. Случайно те напръскали мъха с вода и тихоходките, добродушно заспали преди повече от два века, се събудили. След разбор станало ясно, че през изтеклите епохи тихоходките не са остарели.

Според учените сънят на тези дребни създания може да трае милион години, през които те няма да се трансформират. Когато спят, тихоходките освен че са безсмъртни, само че и са неуязвими. Те могат да устоят изстудяване до -271 градуса, нагряване до 150 градуса, налягане от 600 МПа.

Те са и единствените същества на планетата ни, които могат да пътешестват в открития Космос без скафандър. След пробен престой в открития Космос тихоходките освен се събудили при връщането си на Земята, само че даже съумели да си имат и поколение.

Според някои учени тихоходките са пристигнали от друга планета, защото нямат други родственици на Земята. Възможно е обаче тайната на безконечния им живот да се крие в това, че до момента в който са в положение на сън, те действат не като жив организъм, а като кристал от органично вещество.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР