Хората, които се занимават със спорт, знаят, че във всяка

...
Хората, които се занимават със спорт, знаят, че във всяка
Коментари Харесай

10 факта за синхронното плуване, които доказват, че е много повече от красиви бански костюми

Хората, които се занимават със спорт, знаят, че във всяка дисциплинираност са значими вярната техника и вярната екипировка за подготовка. И синхронното плуване не е изключение.

Зрителите, които следят надпреварата, са възхитени от съвършените придвижвания на спортистите, които се гмуркат и изскачат от водата, цветните им бански костюми. Но малко хора знаят какъв брой доста работа е нужна, с цел да се приготви ярка, добре координирана стратегия.

1. Състезателките по синхронно плуване извършват своите извършения пред 15 съдии

 Състезанието се посещава от жури, състоящо се от три групи съдии, всяка от по 5 души. Всяка от тези групи прави оценка разнообразни аспекти на представянето. Първа група прави оценка осъществяването, 2-ра – общото усещане, 3-та – сложността на употребяваните детайли. Във волната стратегия една група прави оценка осъществяването, 2-ра – артистичност, а 3-та – компликация.

2. Обикновено спортистите сами измислят и вършат своя грим.

Някои тимове по синхронно плуване нямат задоволително пари, с цел да наемат професионален гримьор за всяко съревнование. Затова доста плувци се грижат сами за грима си.

3. Спортистите харчат доста козметика.

Подготовката за съревнование е скъпа. Средно всяка спортистка се нуждае от 1 нов бански и 1 опаковка слънцезащитен крем всеки месец. Що се отнася до козметиката, девойките харчат към 10 туби червило за цялата си кариера и въобще не тъй като обичат да рисуват толкоз доста.

Факт е, че гримът им би трябвало да е ослепителен, като този на актьорите: от близко наподобява рисково, само че от разстояние наподобява напълно естествено.

4. Програмата би трябвало да се вмества в откритата времева рамка

Според главните правила на синхронното плуване всяко осъществяване може да продължи от 2,5 до 5 минути. Зависи от броя на хората в екипа. Въпреки това, без значение какъв брой спортисти са във водата, те ще бъдат осъдени, в случай че програмата отнеме 15 секунди повече или по-малко от нужното.

6. От синхронните плувци от време на време се изисква да създадат тест за еластичност

Понякога от спортистите се изисква да създадат тест за еластичност, преди да се състезават в огромни надпревари. Съдиите прибавят 1 точка към крайния резултат на тима за всеки член на тима, който сполучливо премине този тест.

7. Спортистите би трябвало да избират подобаващи бански костюми

Синхронните плувци би трябвало да подходят доста отговорно към избора на бански костюми за зрелище: би трябвало да вземете поради освен материала, само че и дизайна.

Банският би трябвало да е комфортен, лек и компактно прилепващ към тялото. Най-популярни са кръстосаните гърбове с високи изрези за краката, защото разрешават повече независимост на придвижване.

8. Някои надпревари изискват специфични умения

На надпреварите по синхронно плуване се постановат строги условия освен към продължителността на осъществяването и грима, само че и към облеклото на спортистите. В надпреварата по наложителни детайли спечелилите би трябвало да изпълнят избрани фигури пред жури, което прави оценка тяхната техника.

Нищо не би трябвало да отвлича вниманието на съдиите, в това число ослепителен дизайн, никой не би трябвало да се откроява, затова в този случай спортистите би трябвало да са в черни бански костюми без лога и бели шапки.

9. Някои спортисти не носят щипка за нос.

Този аксесоар е нужен, с цел да се предотврати навлизането на вода в носа. Въпреки че е малко неловко, множеството плувци го употребяват. Но някои намират други способи да пазят ноздрите си от водата. Например Мери Килман затваря ноздрите си с горната си джука.

10. Синхронистките плуват с отворени очи

Въпреки че на синхронните плувци е неразрешено да носят очила, те би трябвало да държат очите си отворени от самото начало, даже когато са под вода.

Когато извършват програмата, спортистите би трябвало да държат своите съотборници в полезрението си, тъй че, в случай че е належащо, да могат да изравнят позициите си или да приготвят избрани придвижвания.

11. Спортистките не се срамят от цикъла си.

По време на изявление олимпийката Келси Уоръл сподели: „ Не се срамим, няма нищо унизително в това. Ние сме толкоз уязвими един към различен и толкоз отворени, че постоянно сме подготвени да помогнем. Например, в случай че някой има забележима шнур от тампон, другите членове на екипа несъмнено ще кажат за това.

С какви спортове се занимавахте? Какви бяха техните характерности? Ако имахте опция да практикувате някакъв спорт, какво бихте избрали и за какво?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР