Хората, които консумират поне две порции авокадо седмично (всяка порция

...
Хората, които консумират поне две порции авокадо седмично (всяка порция
Коментари Харесай

Чудо! Какво прави само едно авокадо на седмица

Хората, които употребяват най-малко две порции авокадо седмично (всяка порция е половин авокадо), са с по-нисък риск от сърдечно-съдови болести от тези, които употребяват авокадо рядко или в никакъв случай, съгласно ново американско изследване на огромен брой хора за дълъг интервал от време. Замяната на скотски артикули, като масло, сирене или бекон, с авокадо, също се свързва с понижен риск от сърдечно-съдови болести.

Изследователите, ръководени от доктор Лорина Пачеко от Училището по публично здраве към Харвардския университет и оповестени в Journal of the American Heart Association, са анализирали данни за близо 69 000 дами на възраст 30-55 години и 41 700 мъже на възраст 40-75 години, без онкологични болести, коронарна болест на сърцето или инсулт при започване на проучването. По време на него са регистрирани 9 185 случая на коронарна болест на сърцето и 5 290 инсулта.

Проучването открило, че при тези, които са консумирали най-малко две порции от половин авокадо или цяло авокадо седмично, рискът от сърдечносъдови болести е бил с 16% по-нисък, а рискът от коронарна болест на сърцето - с 21% по-нисък. Замяната на една дневна порция маргарин, масло, яйце, кисело мляко, сирене или модифицирано месо, като бекон, със същото количество авокадо се свързва с понижаване на сърдечно-съдовите произшествия с 16% до 22%. От друга страна, консумирането на половин порция авокадо на ден вместо еквивалентно количество зехтин, ядки и други растителни масла не е довело до спомагателни изгоди.

Авокадото съдържа здравословни мононенаситени мазнини, както и други съставки, които са свързани с положителното здраве на сърдечно-съдовата система. Проведени в предишното клинични изследвания са открили, че авокадото има позитивен резултат върху сърдечно-съдовите рискови фактори, като да вземем за пример високия холестерол. През последните години потреблението на авокадо се усилва в интернационален проект, осведоми БГНЕС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР