Строителните и монтажни работи в курортите край Варна се забраняват

...
Строителните и монтажни работи в курортите край Варна се забраняват
Коментари Харесай

Строителство във варненските курорти е забранено от днес

Строителните и монтажни работи в курортите край Варна се не разрешават от през днешния ден със заповеди на кмета на общината Благомир Коцев. Те се отнасят за комплексите " Златни пясъци ", " Св. св. Константин и Елена " и " Чайка ", както и за курортните зони Прибой и Манастирски хълм.

До 1 октомври се прекратява и достъпът на тежка строителна машинизация и на всевъзможни транспортни средства, доставящи строителни материали.Изключения се позволяват единствено за аварийно-ремонтни работи и геозащитни ограничения и действия.

Незавършените градежи би трябвало да са оградени и обезопасени, а тротоарите и пътни настилки към тях да са почистени. Засегнатите от строителството зелени площи би трябвало да бъдат обработени и засадени със съответния тип декоративна растителност.

Забраната не се отнася за строителството на обекти, финансирани със средства на Европейски Съюз, държавния или общински бюджет.

За нарушение на заповедта глобите са от 1000 до 10 000 лв. за физически лица и от 10 000 до 50 000 лв. за еднолични търговци и юридически лица, в случай че не подлежат на по-тежко наказване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР