Хора от службите, МВР, прокурори и рицари на плаща и

...
Хора от службите, МВР, прокурори и рицари на плаща и
Коментари Харесай

ОТМЪСТИТЕЛИ: Силоваци и ченгета влизат в партията на Иван Гешев

Хора от службите, Министерство на вътрешните работи, прокурори и рицари на заплаща и кинжала ще влязат в новата партия на Иван Гешев, заяви за „ Галерия “ източник от политическите среди. Те щели да имат първостепенната задача да срутят Бойко Борисов и в случай че не могат да отстранят ГЕРБ от политическата сцена, най-малко да държат под надзор партийния водач.

Замисълът бил посредством политически дейности да се осуетят опитите да се избегнат обвинявания в корупция. Още преди да основаването на партията си незабавно след свалянето му от поста основен прокурор, Гешев разгласи: „ Политическите проблеми се позволяват с политически средства. Обещавам ви единствено едно – да продължа борбата за истина и правдивост в нашето родно място “. Това негово изказване беше първата индикация, че се ориентира към политическа кариера.

Шансовете на една нова партия да влезе в Народното събрание са оскъдни, считат политолози. Но въпреки всичко прецизират, че при верен маркетинг всичко е допустимо.

Очаква се посланията да заложат най-много на анти-ГЕРБ изразителност, както и на директни нападки към Борисов. Стратезите на новата групировка пресметнали, че в случай че идващият парламентарен избор още веднъж е предварителен, ще съумеят да вкарат депутати даже единствено със 100 000 гласа – размер, който не е непостижим за човек с бекграунда на Гешев.

Но пък по-реалистично настроените политически анализатори считат, че нещата напълно не се вземат решение единствено и само от цифрите. Според тях самият новоизлюпен партиен водач не става за тази работа, тъй като има нулева харизма и ловенето му послания са банални изречения.

Реклама

Много е евентуално обаче макар тези си дефицити Гешев да успее, тъй като има много разочаровани от „ Възраждане “ гласоподаватели, за които девизи, съдържащи Бог и семейство, са доста мощни.

По-разумните обаче ще оценят трезво обстановката. А тя е, че в качеството си на основен прокурор Гешев въобще не реализира резултати в битката с корупцията. Само говореше за огромни разкрития и върви до Екологичен потенциал и Съединени американски щати – сякаш оттова чакахме някоя потресаваща вест да изскочи, само че не се случи. Дори атентатът против него, който той разгласи за терористичен акт, имаше леко смешен привкус. Театралното разкъсване на оставката пък беше по-скоро цирк, изключително на фона на действителностите – може и да скъса пред камерите някаква хартия, само че по този начин или другояче се раздели с поста си.

В последна сметка даже самото му премахване и методът, по който то стана, приказва еднопосочно, че Гешев е слаба фигура, а ползите на неговите настойници може би ще пази някой различен. А новият партиен водач ще остане в историята като първият български основен прокурор, паднал предварително.

Наблюдателните анализатори доловиха и известна доза инфантилизъм поради вратовръзките на слончета, които основният прокурор се появи. Те са знак на консерваторите в Съединени американски щати, само че у нас се свързват по-скоро с индийска символика.

Точно заради тези гафове стратезите на партията му желали да вкарат повече „ мозъци “ и търсели мощни специалист. Кои тъкмо са определените, ще се види по формалното основаване на партия.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР