Хонконг. Замъците в Европа се оказаха популярни статусни активи сред

...
Хонконг. Замъците в Европа се оказаха популярни статусни активи сред
Коментари Харесай

SCMP: Богатите китайци са хвърлили очи на европейските замъци

Хонконг. Замъците в Европа се оказаха известни статусни активи измежду богатите вложители, в това число китайците, написа South China Morning Post . Филмите на Дисни ги направиха известни, а пандемията от ковид усили потребността от цялост на персоналния живот в просторни стаи. Управляващият сътрудник на интернационалната организация за недвижими парцели Sotheby’s International, Лодовико Пиняти Морано, показва, че през последната година, заради карантината, „ търсенето несъмнено се е нараснало “.

Както отбелязва вестникът, такива къщи са ново събитие измежду азиатските купувачи, защото такива не съществуват в района. Според сътрудниците цените варират според от местоположението, размера и положението на постройката. И по този начин, в Италия ще би трябвало да платите 7-20 милиона евро за вашия личен палат, във Франция - от 700 хиляди евро до 50 милиона евро, а в Шотландия офертите стартират от 225 хиляди английски лири и приключват на 8 милиона английски лири.

Както споделя Морано пред вестника, има доста тайванци измежду купувачите на парцели в Италия, които са привлечени от „ уникалността да притежаваш палат “. Те са привлечени от обичайния образ на замък със стражеви кули, огромна наблюдателна кула, бойници и изкопи, сподели той, до момента в който някои питат за обичайни дворци със модерни улеснения, фитнес зали, басейни и домашни театри, с цел да не се постанова да се разделят с нормалния си метод на живот. Що се отнася до тези, които желаят да влагат в недвижими парцели, те нормално купуват крепости с лозя и овощни дървета в Тоскана в Северна Италия, с цел да могат по-късно да създават лично вино и зехтин за дребен приход.

„ През последните години пазарът на крепости претърпява възобновяване на интереса, привличайки както локални, по този начин и задгранични купувачи, търсещи достоверност и френското изкуство на живот “, сподели Алексис Кейк, началник на организацията за недвижими парцели Engel & Volkers Paris. Той уточни, че неговите клиенти са най-вече китайци, американци и южноамериканци, само че има и европейци, 60% от които са французи. В същото време китайските жители, най-често избират композиция от хубав палат и лозе с „ добра известност или мощен капацитет “.

Някои крепости, прецизира South China Morning Post, могат да бъдат превърнати в хотели или полупансион. Тези, които харчат пари за реституция във Франция, могат да понижат налозите като част от държавна самодейност за запазване на архитектурното завещание на страната.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР