Honda представи новата система за безопасност на Honda Sensing Elite,

...
Honda представи новата система за безопасност на Honda Sensing Elite,
Коментари Харесай

Honda извади самоуправляваща се кола, която ви позволява да свалите ръцете си от волана

Honda показа новата система за сигурност на Honda Sensing Elite, която включва Traffic Jam Pilot, автопилот от равнище 3, публично утвърден от японските управляващи. Бизнес седанът Legend Hybrid EX стана първият автомобил, в който се интегрира усъвършенствания комплекс.

Комплексът Honda Sensing с приставката Elite съставлява идната стъпка в еволюцията на пакета от системи за сигурност на Honda. Основната му иновация е функционалността Traffic Jam Pilot, която дава отговор на условията на третото равнище на автоматизирано шофиране и е в положение да поеме контрола в някои обстановки, да вземем за пример в тапи по автомагистрали.
 Honda извади самоуправляваща се кола, която ви разрешава да свалите ръцете си от кормилото (ВИДЕО)

В работата си системата употребява 3D карти с висока разграничителна дарба, сателитна навигация, датчици и всеобхватни камери, а също по този начин следи лидера благодарение на камера в салона. LED знаците за работа на автопилота са ситуирани на кормилото, предния панел пред пасажера и над навигационния екран. Когато системата за запушване е дейна, те светват в синьо; в случай че се изисква интервенция на лидера, светват в оранжево. Информацията за положението на системите за сигурност се демонстрира и на цифровия екран.

Част от комплекса Elite е функционалността Hands-off, която ви разрешава да свалите ръцете си от кормилото, когато круиз контролът и системата за поддържане на лентата са дейни, както и автопилотът за тапи, който може да управлява ускорението, прекъсването и ръководство при шофиране в една лента. Автомобилът може да смени лентата самичък, в случай че лидерът включи мигача или системата откри, че транспортното средство начело се движи прекомерно постепенно. Ако лидерът не поеме кормилото след няколко сигнала от системата, в това число трептения на защитния колан, той ще се забави и ще насочи транспортното средство настрана от пътя.
 Honda извади самоуправляваща се кола, която ви разрешава да свалите ръцете си от кормилото (ВИДЕО)

Автомобилът с новия автопилот се разпознава със сини дневни светлини, особено проектирани джанти и стикер за автоматизирано задвижване до задната регистрационна табела.
За да тества комплекса за сигурност, Honda симулира към 10 милиона вероятни обстановки на шофиране и организира действителни проби, по време на които седанът измина 1.3 милиона километра. Освен това Sensing Elite е присъединил опцията за неочаквана щета на едно от устройствата - в този случай той ще може да продължи да работи без спомагателни опасности.

Седаните на Honda Legend Hybrid EX с модернизиран автопилот ще стартират да се оферират в Япония от 5 март. Кога такива коли ще бъдат пуснати в продажба в Европа, към момента не е известно. А през януари Tesla съобщи, че обмисля да лицензира личния си автопилот и води договаряния с вероятни сътрудници. Ако съумеят, в бъдеще системата Autopilot ще стартира да оборудва коли на други марки. Кои ще са те - към момента не е известно.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР