Холандският евродепитат Кати Пири отговори на писмото на българския си

...
Холандският евродепитат Кати Пири отговори на писмото на българския си
Коментари Харесай

Кати Пири отговори на Джамбазки: Имаме 200 оплаквания на изселници от митничарите ви

Холандският евродепитат Кати Пири отговори на писмото на българския си сътрудник Ангел Джамбазки, който изиска от нея или да потвърди обвиняванията си, че митничарите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " всеобщо си желаят подкупи от турските гастарбайтери, или да се извини.

В писмото си до българския евродепутат Пири декларира, че единствено през последните седмици е получила " към 200 недоволства от жители на Европейски Съюз, които описаха това което са видели и претърпели в България през лятото, пътувайки към и от Турция ".

" Фактът, че едни и същи проблеми са разпознати от огромни групи жители, беше задоволителен за мен да заключа че тези случаи не са произшествия а се дължат на систематичен проблем ", декларира Пири в отговора си до Джамбазки.

Ето и целия текст на писмото ѝ, публикуван от пресслужбата на Вътрешна македонска революционна организация:

Уважаеми сътрудник Джамбазки,

Благодаря за писмото Ви и за това, че споделихте терзанията си.

Нека стартира, с това, че съм съгласна с Вас, по отношение на значимостта на работата на Българското вътрешно министерство, на нашите външни граници. Техен дълг е, да засичат и предотвратяват незаконното секване на границата, трафика на хора и контрабандата, както и влизането на терористи и оръжия на територията на Европейски Съюз. Ние сме доста признателни за тази тяхна активност.

Въпреки това, през последните седмици, ние получихме към 200 недоволства от жители на Европейски Съюз, които описаха това което са видели и претърпели в България през лятото, пътувайки към и от Турция. Фактът, че едни и същи проблеми са разпознати от огромни групи жители, беше задоволителен за мен да заключа че тези случаи не са произшествия а се дължат на систематичен проблем.

Като представител на Нидерландските жители в Европейския парламент, имам дълг да пазя техните ползи, и да се погрижа за това, техните права да бъдат предпазени в границите на Съюза. Гореспоменатите недоволства, които ние сме събрали, ще бъдат преведени на британски и се надявам, че можем да си сътрудничим дейно в разрешаването на тези въпроси.

С почитание,

Кати Пири
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР