Хипертиреоидизмът и хипотиреоидизмът са две чести заболявания, свързани с начина

...
Хипертиреоидизмът и хипотиреоидизмът са две чести заболявания, свързани с начина
Коментари Харесай

Храни за повишаване на функцията на щитовидната жлеза

Хипертиреоидизмът и хипотиреоидизмът са две чести болести, свързани с метода на живот, изключително измежду дамите. Коренът на тези болести се крие в щитовидната жлеза.

Въпреки че има няколко медикаменти и лекувания без рецепта, които могат да балансират проблемите, свързани с щитовидната жлеза, можете също да ги предотвратите или да се справите с тях, въпреки и постепенно, с вярната диета.

Ето какво би трябвало да ядете за повишение на функционалността на щитовидната жлеза.

Зелени зеленчуци

Те съдържат два доста значими витамина и хлорофил, които оказват помощ за усъвършенстване на функционалностите на тялото и го детоксикират от тежки метали и отрови, които инхибират оптималната функционалност на щитовидната жлеза. Те също по този начин отстраняват мудността и покачват енергийните равнища, които оказват помощ на щитовидната жлеза.

Бразилски орехи, сардини и гъби

Важно е да приемате селен, а всички тези три храни – бразилски орехи, сардини и гъби – са най-богатите източници. Селенът оказва помощ за превръщането на тироксина в Т3, който е нужен за функционалността на щитовидната жлеза. За същото могат да се употребяват даже лешници и ядки макадамия. Рибата, която е богата на селен, също има количества омега-3 мастни киселини, които понижават възпалението.

Морски зеленчуци

 Суши

Тези подценени източници на йод са наложителни, защото съдържат този минерал в най-естествената му форма. Йодът е от значително значение за образуването на тироксин в тялото, което покачва функционалността на щитовидната жлеза. Нори, водорасли, уакаме са отлични източници, които могат да се употребяват на пара или в салати и суши.

Богати на протеини храни

 Източници на протеин

Храни, които са богати на протеини, също би трябвало да се употребяват. Те нормално включват кисело мляко, което в допълнение съдържа йод и пробиотици за възстановяване на здравето на щитовидната жлеза. Яйцата, като се изключи че са богати на протеини, съдържат и селен. Нахуътт и тиквените семки са различен растителен източник на протеин, който съдържа цинк, който също е от значително значение за балансирането на функционалността на щитовидната жлеза.

Храни, които да избягвате при проблеми с щитовидната жлеза

Избягвайте глутен и други рафинирани въглехидрати. Преминете към пълнозърнести храни, които също са богати на фибри. Храните въз основата на соя също би трябвало да се заобикалят - колкото е допустимо повече. Захарта и пържената храна са строго неразрешени! Хранете се чисто и рационално, с цел да намалите токсините в тялото си!

А също така е целесъобразно по-често да приготвяте:

- здравословни хлябове;

- десерти за диабетици;

- потребни сладкиши.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР