Хиляди затворници в Алабама, в САЩ, тази седмица започнаха стачка

...
Хиляди затворници в Алабама, в САЩ, тази седмица започнаха стачка
Коментари Харесай

Защо стачкуват затворниците в Алабама?

Хиляди пандизчии в Алабама, в Съединени американски щати, тази седмица започнаха стачка поради неприятните условия в местата за отнемане от независимост, които са пренаселени, страдат от дефицит на личен състав и в които наказаните изтърпяват наказванията си в изключително рискови условия, заяви в. " Ню Йорк таймс ". Стачката стартира в понеделник с претенции за по-широки промени в областта на наказателното правосъдие.

" Алабама е в разгара на филантропична рецесия. Тя е разследване на остарелия углавен кодекс, довел до пренаселване на пандизите, до многочислени случаи на убийства, тежки физически пострадвания, както и до душевен премеждия на лишените от независимост ", пишат уредниците на митинга в изказване, публикувано в " Туитър ".

През 2019 година американското министерство на правораздаването разгласява отчет, в който се показва, че потенциалът на главните затвори в Алабама е напълнен на 182 % и че там са регистрирани най-вече случаи на убийства и изнасилвания в границите на американската система за осъществяване на наказванията, добавя " Ню Йорк таймс ".

В понеделник Дийон Колдуел, ръководител на неправителствената организация " От двете страни на стената ", която координира затворническата стачка в целия щат Алабама, предвижда, че в нея ще се включат към 80 % от близо 25 000 лишени от независимост, като те ще откажат да извършват нормалните си трудови отговорности.

Според отчет на Американския съюз за цивилен свободи (АСГС), оповестен в средата на юни, пандизчиите в Съединени американски щати, които работят в местата за отнемане от независимост, създават артикули и услуги на стойност минимум 11 милиарда $ годишно, само че получават нищожно възнаграждение.

Повече от 75 на 100 от работещите пандизчии са споделили пред представителите на АСГС, че биват наказвани, в случай че не могат да работят или в случай че откажат да работят. Наказанията варират от слагане в изолираност до възбрана за свиждания с родственици и отвод за понижаване на присъдите им.

Близо две трети от всички пандизчии в Съединени американски щати, където процентът на лишените от независимост е най-големият в света, работят, до момента в който изтърпяват наказванията си. В съответни цифри това възлиза на близо 800 000 души, написа в отчета, представен от английския в. " Гардиън ".

АСГС показва, че констатациите в допитването измежду пандизчии, извършено от организацията, будят безпокойствие, че има систематична употреба на пандизчиите, които са принудени да поставят от време на време тежък и рисков труд. Според отчета управляващите не обезпечават съществени условия за сигурност на труда на пандизчиите. Седемдесет на 100 от интервюираните са споделили, че не са получили никаква подготовка, преди да почнат работа. Същият е и процентът на лишените от независимост, които са споделили, че парите, които им се заплащат, са толкоз малко, че с тях не могат да си купят даже и сапун или да си платят таксата за телефонен диалог, отбелязва " Гардиън ".

" Съединените щати имат дълга и проблематична история на потребление на лишените от независимост като източник на евтина работна ръка, с който да покриват разноските на раздутата ни затворническа система ", сподели пред английското издание Дженифър Търнър от АСГС, която е основен специалист по въпросите, свързани с човешките права, и създател на отчета.

В понеделник представител на службата за изтърпяване на наказванията в Алабама удостовери информацията за прекъсване на трудовата активност " във всички съществени затвори в щата ", съобщи осведомителният портал " Алабама политикал рипортър ".

" Въведен е надзор на напредването и други ограничения за сигурност ", съобщи представителят, като добави, че службата не разяснява " процедурите за сигурност предвид на сигурността на пандизчиите, на личния състав в пандизите и на обществеността ".

Според информация, оповестена в " Туитър " от придвижване " Освободи Алабама ", през вчерашния ден протестните дейности на пандизчиите към момента не са били прекратени.

В изказване, публикувано в деня на оповестяването на стачката, Джина Майола, която е говорителката на губернаторката на Алабама Кей Айви, дефинира настояванията на пандизчиите като " неразумни " и съобщи, че те " изрично няма да бъдат признати ".

" Губернатор Кей Айви е ангажирана на първо място с гарантирането на публичната сигурност ", съобщи Майола, представена от " Алабама политикал рипортър ". " Тези " претенции ", както ги назовават протестиращите, са голословни и изрично няма да бъдат посрещнати добре в Алабама. Освен това е значимо въпросните протестиращи да схванат, че доста от техните претенции постановат законодателни промени, а не едностранни дейности. Някои от тези претенции допускат, че убийци и серийни причинители на полови похищения против деца ще могат да стартират да се разхождат свободно по улиците. Мога да ви кажа, че това в никакъв случай няма да се случи в Алабама, където постоянно ще даваме приоритет на сигурността на жителите ", добави Майола.

Губернатор Айви прави оценка работата на чиновниците в пандизите и поддържа построяването на нови затворнически центрове, утвърдено предходната година от щатския законодателен орган, заключи нейната говорителка.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР