Хиляди туристи са блокирани на остров Бали, след като международното

...
Хиляди туристи са блокирани на остров Бали, след като международното
Коментари Харесай

Вулкан блокира хиляди туристи

Хиляди туристи са блокирани на остров Бали, откакто интернационалното летище прекрати работа поради експлоадирането на вулкан, бълващ гъст дирек от пепел и дим на хиляди метри в небето.

Затварянето на летището рано сутринта докара до анулацията на към 280 полета към и от острова, което засегна към 15 700 планували да пътуват, съобщи представител на летището. Впечатляващо оранжево-червено зарево може да се види на върха на кратера на планината Агунг, откъдето в четвъртък вечерта вулканът избълва на височина 2000 метра пушек и пепел.

Летището бе затворено в петък, откакто водач, който летял над местността, откривал следи от вулканична пепел на височина на височина към 8000 м., високи до 23 000 фута. Пепелта е рискова за самолетите, защото тя прави пистите хлъзгави и може да бъде засмукана в моторите им.

Основното интернационално летище на Бали ще бъде затворено минимум до тази вечер, споделиха публични лица, които прибавиха, че и две други летища за вътрешни полети също са затворени. Предизвикалият безпорядък вулкан се намира на към 75 километра от туристическия център на Бали в Кута, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР