Heineken най-накрая завърши изтеглянето си от руския пазар, но го

...
Heineken най-накрая завърши изтеглянето си от руския пазар, но го
Коментари Харесай

Heineken продаде бизнеса си в Русия на цена, по-ниска от тази за една бира

Heineken най-сетне приключи изтеглянето си от съветския пазар, само че го направи на висока цена. Пивоварната компания разгласи, че е завършила продажбата на седемте си пивоварни в страната на Arnest Group за към 1 $, което е по-малко от цената на дребно на една от бирите ѝ.Символичната договорка ще коства на компанията 324 млн. $, само че тя се надява да завоюва известна корпоративна известност. Компанията майка на Heineken твърди, че се пробва да напусне страната от март 2022 година, когато влязоха в действие западните наказания поради съветската инвазия в Украйна. Бавният ритъм на това овакантяване трансформира Heineken в цел за рецензии, оповестява Financial Times.

Heineken най-сетне приключи изтеглянето си от съветския пазар, само че го направи на висока цена. Пивоварната компания разгласи, че е завършила продажбата на седемте си пивоварни в страната на Arnest Group за към 1 $, което е по-малко от цената на дребно на една от бирите ѝ.

Символичната договорка ще коства на компанията 324 млн. $, само че тя се надява да завоюва известна корпоративна известност. Компанията майка на Heineken твърди, че се пробва да напусне страната от март 2022 година, когато влязоха в действие западните наказания поради съветската инвазия в Украйна. Бавният ритъм на това овакантяване трансформира Heineken в цел за рецензии, оповестява Financial Times.

Джефри Зоненфелд, професор от университета Yale, сътвори лист от задгранични компании, които не престават да оперират в Русия. Зоненфелд е измежду критиците на западните групи, които не престават да не извършват дадените от тях обещания да изоставен Русия. В отговор на мненията, Heineken съобщи, че поставя огромни старания да трансферира бизнеса си на Arnest group. Сделката получи регулаторно утвърждение след месеци очакване.

Реклама
" Вече завършихме излизането си от Русия ", споделя в изказване Долф ван ден Бринк, основен изпълнителен шеф и ръководител на Heineken. " Последните събития демонстрират забележителните провокации, с които се сблъскват огромните индустриални компании при излизането си от Русия. Въпреки че лиши доста повече време, в сравнение с се надявахме, тази договорка обезпечава прехранване на нашите чиновници и ни разрешава да напуснем страната по виновен метод. "

Продажбата ще отбрани 1800 някогашни служащи на компанията в Русия, защото Arnest Group, която по принцип е профилирана в производството на козметика и опаковки, е подсигурила заетостта им през идващите три години.

Бирата Heineken беше изведена от страната предходната година - и се чака производството на марката Amstel в Русия да бъде прекратено до шест месеца, обявиха от Heineken. Продажбата няма да се отрази на фискалните прогнози на компанията. Нидерландската компания акцентира, че няма да получава никакви финансови средства от Русия. Допълнително, след завършването на договорката няма да има алтернатива за наново закупуване на поделението или завръщане на съветския пазар. Бизнесът в Русия създава към 10 млн. хектолитра бира, което е близо 4% от годишните продажби на нидерландската компания.
Много алкохолни компании останаха в Русия
Докато доста огромни марки се отдръпнаха от съветския пазар, някои марки алкохол останаха. Например Bacardi е внесла ром, водка Grey Goose и други алкохолни питиета на стойност 169 млн. $ през 12-те месеца, приключващи на 30 юни - и компанията също по този начин желае да наеме спомагателен личен състав на пазара. Davide Campari-Milano, производител на бърбън Wild Turkey и ром Appleton Estate, също продължава да внася в страната. Производителят на чай и кафе JDE Peets също остава в Русия.
Реклама
Друг производител на бира, Carlsberg, се надяваше да продаде интервенциите си в Русия, само че вместо това държавното управление пое бизнеса там.
Свързани публикации През очите на рекламата с идея 17 юни 2023, 10:59 Heineken с по-малък растеж на продажбите от предстоящото 27 октомври 2022, 13:17 Големите потребителски марки: конкуренция с инфлацията 12 октомври 2022, 08:15 Инфлацията не подминава и бирата в Германия 19 юни 2022, 11:45
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР