Хечбек A-Klasse, седан A-Klasse, CLA Shooting Brake и комби A-Klasse

...
Хечбек A-Klasse, седан A-Klasse, CLA Shooting Brake и комби A-Klasse
Коментари Харесай

Mercedes спира производството на евтините си коли

Хечбек A-Klasse, седан A-Klasse, CLA Shooting Brake и комби A-Klasse с дълго междуосие (само за Китай), B-Klasse миниван, купе CLA с четири порти, кросоувъри GLA и GLB - това са все компактни и относително по-евтини коли на Mercedes-Benz, които съставляват една четвърт от продажбите на компанията през 2019 година, като обаче единствено A-Klasse е главната движеща мощ зад растежа на продажбите на Daimler AG през последните години.

Поради тази причина Ола Калениус, основен изпълнителен шеф на Daimler AG, призна, че компанията „ е отишла прекомерно надалеч, искайки да заеме всяка ниша във всички сегменти “, и означи, че това важи изключително за компактните модели. Това не значи, че съставът на компанията ще стартира да се свива в близко бъдеще, само че е допустимо с появяването на нови генерации множеството евтини версии да спрат да се създават.

Компанията към този момент се отхвърли от създаването на кросоувъра GLA Coupe, който трябваше да се конкурира с BMW X2. Но в това време през 2021 година би трябвало да се появят два нови компактни модела - електрическите EQA и EQB. Също по този начин Mercedes-Benz има намерение да се откаже от купето SLC и от кабриолета S-Klasse, които обаче ще бъдат сменени от ново потомство AMG GT Coupe и SL кабриолет с мек покрив.

Коронното украшение на гамата ще бъде хиперколата AMG One с мотор от Формула 1, произвеждащ към 1000 конски сили. Колата ще коства към 2.75 милиона $ и ще бъдат създадени общо 275 екземпляра. Между другото, всички тези коли към този момент са разпродадени и клиентите ще стартират да ги получават при започване на 2021 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР