Хайнц-Кристиян Щрахе Крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) даде сигнал,

...
Хайнц-Кристиян Щрахе Крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) даде сигнал,
Коментари Харесай

Австрийската крайна десница представи искания за участие в правителство


Хайнц-Кристиян Щрахе

Крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) даде сигнал, че избира коалиция с консервативната Австрийска национална партия (АНП) и сложи изискванията си за присъединяване в едно дясно държавно управление, съобщи ДПА.

АПС, която завоюва 26 % от гласовете на парламентарните избори в неделя, се обрисува като мощ, от която зависи кой ще ръководи, откакто дълбокият раздор сред досегашните съдружни сътрудници - АНП и Австрийската социалдемократическа партия (АСДП) - прави малко евентуално съставянето на ново центристко държавно управление.

Лидерът на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе сподели на конференция, че ръководителят на победилата на изборите АНП Себастиан Курц би трябвало да стартира договаряния с неговата партия.

Щрахе обаче ясно сподели, че АПС няма да прави взаимни отстъпки с основните си позиции. " Ние няма да паднем на колене пред който и да било ", съобщи той.

Крайнодесният водач уточни като основни въпроси на своя дневен ред строгия граничен надзор, експулсирането на направили закононарушения чужденци и " прекъсването на разпространяващата се в нашата страна ислямизация ", а също намаляването на налога върху приходите и политиките за стимулиране на стопанската система.

АПС и АНП значително са съгласни по тези въпроси. Щрахе обаче също по този начин прикани да се даде на хората по-голям глас в националната политика. АНП също поддържа увеличение на директната народна власт, само че не колкото АПС.

Щрахе даде да се разбере, че проектът на АНП за разширение на следенето на връзките е различен въпрос, по който има различия, като предизвести за заплахата от прекалено усилване на пълномощията на полицията. Той още веднъж съобщи, че желае неговата партия да получи вътрешното министерство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР