Германската асоциация за цифрови технологии Битком заяви, че отчита увеличение

...
Германската асоциация за цифрови технологии Битком заяви, че отчита увеличение
Коментари Харесай

Германия регистрира увеличение на кибератаките от Русия и Китай

Германската асоциация за цифрови технологии " Битком " съобщи, че регистрира нарастване на хакерските атаки от страна на Русия и Китай, съобщи Българска телеграфна агенция. В рамките на две години офанзивите от Русия са се удвоили, сподели през днешния ден шефът на Асоциацията Бернхард Роледер пред немската телевизия Цет Де Еф.

Регистрирано е и 50% нарастване на случите, свързани с Китай, добави той. При 80% от офанзивите против фирмите става дума за източване на данни, шпионаж или бойкот, сподели шефът на „ Битком “.

Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер и ръководителят на Федералната престъпна работа (БКА) Холгер Мюнх по-късно през днешния ден ще показват „ Национален отчет за положението на киберпрестъпността “ за 2023 година

По-специално, броят на закононарушенията, осъществени от чужбина или от незнайно място, се усилва от години насам, сподели преди разгласяването на отчета Федералната престъпна работа. Това се отнася и за размера на вредите, породени от киберпрестъпленията против бизнеса в Германия.

„ Щетите възлизат на 148 милиарда евро (159 милиарда долара) годишно единствено от хакерски атаки, т.е. цифрови офанзиви “, сподели Роледер. „ Това е доста забележителна сума “, добави той.  

Зад тези офанзиви постоянно стои проведената престъпност, както и задграничните разследващи служби, сподели още Роледер.

„ Някои от тях (киберпрестъпниците) търсят пари “, уточни той и добави, че други причинители желаят да причинят допустимо най-големи вреди, да вземем за пример на сериозна инфраструктура като енергоснабдяването или лечебните заведения.

„ А има и такива, изключително частни лица, които просто желаят да се забавляват “, сподели Роледер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР