Хаосът и идейното скудоумие в управлението на българската енергетика естествено

...
Хаосът и идейното скудоумие в управлението на българската енергетика естествено
Коментари Харесай

Тенчо Попов за Фрог: Скандалът с ЧЕЗ е неуспешен опит за манипулация на обществото

Хаосът и идейното скудоумие в ръководството на българската енергетика естествено кулминираха в скандалната договорка на Гинка, ръководеща общинския паркинг в Пазарджик и няколко, въпреки всичко пренебрежимо дребни, слънчеви съоръжения, която незнайно по какъв начин и с чия поддръжка си е осигурила финансиране за над 500 милиона евро, да придобие активите на ЧЕЗ. Това съобщи пред Фрог нюз финансистът Тенчо Попов, който е някогашен основен секретар на Министерство на финансите.
В това несъмнено, няма нищо учудващо, то е разумно разследване на „ ще строим Белене “, „ кому е необходим този мочур “, „ ще местим реакторите в Козлодуй “, „ да използваме кашоните с реакторите “ и голям брой други фрапиращи упътвания. С енергийната експертиза на ту напускащия, ту оставащия в Народното събрание Делян Добрев резултатът е подобен, какъвто всички го виждаме и усещаме през сметките си за ток.

Няколко думи за договорката. Тя прекомерно прилича придобиването на Дипломатическия клуб в Бояна от неплатежоспособните младежи, подкрепени по незнайни аргументи от български банки. От този скандал поучения явно не са извлечени. Сега повторението на сюжета неизбежно ще докара до трагикомедия с водевилен привкус. Съвсем явно е обаче, че договорката е била подкрепена от българското държавно управление и спешния PR, доста несръчен междувпрочем, не може да прикрие този факт. Знам от личен опит по какъв начин се ръководи държавната банка за развиване и никой не може да ме убеди, че обещаният заем от 75 милиона евро не е координиран от „ най-високо място “. На този декор внушаваното ни неведение за хода на договорката от страна на държавното управление е несполучлив опит за операция на обществото.

Моята прогноза е, че договорката ще бъде прекъсната заради отвод на българските банки да я финансират. Репутационните вреди за държавното управление обаче ще бъдат потресаващи и този скандал фактически има капацитет да смъкна държавното управление. Това обаче зависи и от държанието на опозицията. Сега ще стане и ясно, кой кой е в Народното събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР