Хамбург. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган усилено, но все още

...
Хамбург. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган усилено, но все още
Коментари Харесай

ДХА: Ердоган иска да се срещне с турски граждани в Германия след форума на Г-20, но не може да намери свободна зала

Хамбург. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган интензивно, само че към момента безуспешно търси да наеме огромна зала в Германия, където ще участва на срещата на високо ниво на Г-20, настояват немски медии, представени от осведомителна организация Догу хабер ажансъ (ДХА). Според оповестените известия Ердоган желае да се срещне с турски жители на 9 юли, след форума на Г-20 на 7-8 юли.
За задачата във вторник е направено питане за „ Westfalenhalle ” в Дортмунд от неназована по име компания със седалище в Анкара. Отговорът обаче е, че навръх желаната дата залата към този момент е ангажирана. Има питане от турска страна и за „ König-Pilsner-Arena ” в Оберхаузен, където е планувано да отседне Ердоган, само че отговорът също е негативен. Като причина се показва, че през летните месеци там се правят поправки.
Според изявленията в немските медии, до момента външно министерство на Германия не е получило публично искане по въпроса от турската страна. Съобщава се, че турското посолство в Берлин също не разполага с информация по тематиката, показва още ДХА.
Превод и редакция: Георги Димов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР