Франческо Фариоли е новият треньор на , съобщи грандът от

...
Франческо Фариоли е новият треньор на , съобщи грандът от
Коментари Харесай

Франческо Фариоли е новият треньор на Аякс

Франческо Фариоли е новият треньор на, заяви грандът от Амстердам. 35-годишният италианец подписа контракт за три сезона. Контрактът му влиза в действие от идващия месец.

Италианецът заменя краткотрайния треньор Джон ван’т Схип, под чието управление Аякс завърши сезона на пето място – най-слабото за отбора от сезон 1999/2000 година

Франческо Фариоли идва от Ница и Аякс ще заплати на френския клуб 1,25 милиона евро отплата. Фариоли стартира като треньор на юноши в родната си Италия. Между 2015 и 2017 година е треньор на вратари в Катар. После извършва същата роля в Беневенто и Сасуоло. В средата на 2020 е назначен за помощник треньор на турския Аланияспор. Няколко месеца по-късно поема различен турски отбор – Фатих Карагюмрюк. Така той става най-младият треньор изобщо в историята на турския хайлайф. После се връща като треньор в Аланияспор, а. И приключи сезона на пето място в Лига 1.

Фариоли е първият чужденец, който ще води Аякс от датчанина Мортен Олсен през 1997 година. В неговия екип влизат още Даниеле Кавалето и Фелипе Санчес Матеос, които също идват от Ница. Дейв Фос, треньор на младежите на Аякс, също влиза в щаба на новия треньор. С подготовката на вратарите ще се занимава Йеле загар Рувелаар.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР