Губернаторът републиканец на американския щат Тексас обнародва закон, разрешаващ носенето

...
Губернаторът републиканец на американския щат Тексас обнародва закон, разрешаващ носенето
Коментари Харесай

В САЩ разрешиха носенето на огнестрелно оръжие на обществени места

Губернаторът републиканец на американския щат Тексас обнародва закон, разрешаващ носенето на огнестрелно оръжие на публични места без особено позволение. Това е последната от поредност ограничения, разширяващи правата, свързани с огнестрелни оръжия, в консервативните щати на Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Законът, признат през май от Сената и камарата на представителите в доминирания от републиканци южен щат, разрешава на всеки на възраст от 21 години и нагоре, на който не е наложена възбрана за владеене на огнестрелно оръжие, да носи такова на публични места без позволение. Законът би трябвало да влезе в действие от 1 септември, съобщи NOVA.

Законовият текст показва, че по конституция жителите на Тексас имат право да носят огнестрелно оръжие и пречките пред упражняването на това право би трябвало да бъдат лимитирани. По-късно през днешния ден губернатор Грег Абът ще оглави гала по случай обнародването на закона, заяви в. " Тексас трибюн ". Абът беше показал, че ще обнародва закона, единствено откакто той бъде утвърден и от двете камари на щатския законодателен орган. Това е нещо, което към 20 други щати към този момент са одобрили и е време Тексас също да го утвърди, беше декларирал губернаторът през април по локално радио.

Опонентите на закона обаче, изключително демократите в Тексас и в страната като цяло, обявиха, че облекчение на разпоредбите за огнестрелните оръжия би породило още принуждение. Цитирана беше стрелбата в щатската столица Остин от предходната седмица. Тогава имаше една жертва, а ранените бяха 13. Предишен случай със пукотевица в Тексас имаше през 2019 година в супермаркет в Ел Пасо, в която починаха 22 души, а 23-ма бяха ранени. След стрелбата в Остин законодателката от Тексас Вики Гудуин прикани в понеделник губернатор Абът да наложи несъгласие на закона. Трябва да се намесим, с цел да прекъснем този циничен кръг, посочи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР