Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо удължи извънредните мерки

...
Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо удължи извънредните мерки
Коментари Харесай

Извънредното положение в Ню Йорк остава до 15 май

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо удължи изключителните ограничения за сигурност до 15 май. Той означи намаляващия брой на приетите в болница и на пациентите, признати за интензивно лекуване, само че съобщи, че честотата на инфекциите ще би трябвало да намалее доста, преди стопанската система да може да стартира да работи още веднъж, съобщи БГНЕС.
"Бих желал да видя, че процентът на инфектираните е понижен още повече ", сподели Куомо на ежедневния си брифинг. Той заяви, че нови 606 души са починали в американския епицентър на COVID-19, което е най-ниският брой жертви за денонощие от 10 дни.
"Не желая да върша прогнози за след този интервал. Един месец е доста време ", сподели Куомо. В щата към този момент има напътствие за наложително носене на маски на публични места и съблюдаване на обществена отдалеченост от 1.8 метра.
Губернаторът съобщи, че щата Ню Йорк, където минимум 11 586 души са починали от COVID-19 и над половин милион са тествани позитивно, би дарил по 100 респиратора за тежко потърпевшите от болестта щати Ню Джърси и Мичиган и 50 за щата Мериленд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР