Губернаторът на Калифорния Гевин Нюсъм подписа закон, с който тя

...
Губернаторът на Калифорния Гевин Нюсъм подписа закон, с който тя
Коментари Харесай

Калифорния забрани със закон дискриминацията заради прически

Губернаторът на Калифорния Гевин Нюсъм подписа закон, с който тя стана първият американски щат, който не разрешава дискриминация на работното място и в учебно заведение на чернокожи поради обичайните им прически, като да вземем за пример плитки, навивки на къдрици и кокове, заяви Асошиейтед прес.

Законопроектът бе импортиран от локалната сенаторка демократка Холи Мичъл от Лос Анджелис - чернокожа жена, която върви с такива прически.

" Ние променяме хода на историята и се надявам този развой да обхване цялата страна, като бъде прието, че това, което се дефинира като професионален жанр на коса и външен тип за работното място, исторически се базира върху европоцентричен модел - права коса ", сподели Мичъл.

Тя пожела и други щати да последват образеца на Калифорния.

Новият закон ще влезе в действие от 1 януари и има значимо значение, тъй като до момента федералните съдилища постоянно са застъпвали мнението, че прическата е присъщ белег, който може да бъде променян, което значи, че няма съображение за дискриминационни недоволства, учредени на прическа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР