Губернаторът на Истанбул - длъжностно лице, назначено от президента на

...
Губернаторът на Истанбул - длъжностно лице, назначено от президента на
Коментари Харесай

Тежка забрана въвеждат в Истанбул, засяга туристите

Губернаторът на Истанбул - длъжностно лице, назначено от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган - вкара възбрана за консумация на алкохол на публични места, като паркове, плажове и места за пикник, заяви в. " Сабах ".

Решението е взето, с цел да се отбрани естествената среда и да се предотврати " възникването на отрицателни обстановки ", декларира шефът Давут Гюл. На тези, които не съблюдават възбраната, може да бъде наложена санкция в размер на 617 турски лири.
-->
В Турция няма закон, който категорично да не разрешава потреблението на алкохол на публични места. Единствената използвана наредба е член 35 от Закона за нарушаванията, който планува санкции за " лица, които нарушават спокойствието на другите под въздействието на алкохол ".

През последните 10 години съществуваше възбрана за продажба на алкохолни питиета в магазините за алкохол след 22:00 часа. По-рано тази година държавното управление усили минималната глоба за нарушение на тази наредба на 215 000 лири, а оптималната глоба - на 1 милион лири (съответно 8500 и 34 000 евро).

Рекламирането на алкохолни питиета по витрините на магазините също е нелегално в Турция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР