Група жени, охраняващи южната част на Сахара, десетилетия наред са

...
Група жени, охраняващи южната част на Сахара, десетилетия наред са
Коментари Харесай

Вижте кои са Дахомейските амазонки - най-зловещите жени в историята

Група дами, охраняващи южната част на Сахара, десетилетия наред са всявали смут в своите врагове. Те се наричали Майките на народа, а в историята са останали като Дахомейските амазонки.

Тези дами са предизвквали същински смут у европейските колонизатори. Смятани са за част от войската на кралство Дахомей, днешна република Бенин, и оттова идва името им.

Амазонките били известни и с неналичието на благосклонност към враговете си. За тях всяко стълкновение трябвало да приключи със гибел и по тази причина обезглавявали съперниците си.

В края на тяхното битие войската им съставяла към 25 000 души. Последната амазонка-воин от това племе умира през 1979 година в отдалечено село на остарялото кралство Дахомей.

Изследователите допускат, че историята на Дахомейските амазонки е почнала през 17 век, като корпусът първоначално е служел само за лов на слонове. Жените обаче съумели да впечатлят краля със своята сръчност и не след дълго се трансформирали в негови бодигардове.

Само на Дахомейските амазонки било позволено да остават на открито след залез слънце.

 Вижте кои са Дахомейските амазонки - най-зловещите дами в историята Снимка: messynessychic.com

В началото на 19 век обаче те се трансформират във функциониращи бойци. Били определени най-силните, здрави и смели дами, които прекосявали военна подготовка и се превръщали в същински бойни машини.

Амазонките били бързи, безжалостни и способни да устоят на болежка. Те се сражавали до гибел и можели да оцелеят 10 дни в джунглата, въоръжени единствено с едно мачете.

Като воини на крала обаче те нямали право да се омъжват и да раждат деца. Смятало се, че те са в формален брак с краля и по време на службата си давали обет за непорочие. Ако някоя от амазонките била хваната с мъж, я чакало гибел.

Те обричали живота си на дахомейското общество, само че за сметка на това можели да ангажиран управителни постове, власт и въздействие.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР