Група евродепутати прибегнаха в четвъртък до тактики на сплашване и

...
Група евродепутати прибегнаха в четвъртък до тактики на сплашване и
Коментари Харесай

EUobserver: Противници на Зеления сертификат в ЕП си служат с лъжи и заплахи

Група евродепутати прибегнаха в четвъртък до тактики на заплашване и погрешна информация, с цел да се опълчват на проектите на Европейския парламент да наложи дигитален зелен пропуск идната седмица за достъп до постройките си, написа EUobserver.

Сред тях беше 42-годишният румънски реакционер, евродепутат Кристиан Терхеш, който сподели пред кореспонденти в Брюксел, че Народното събрание лишава на хората " правото да вземат решение какво да вършат със личните си тела ".

От началото на ноември членовете на Европейския парламент и чиновниците, работещи в институцията, ще би трябвало да показват Covid зелен цифров пропуск, с цел да влязат в нейните пространства.

Пропускът потвърждава, че лицето е или изцяло имунизирано, или неотдавна възобновено. Те могат също да покажат негативен PCR тест, осъществен през последните 48 часа.

Белгия по-рано предходната седмица още веднъж наложи някои пандемични ограничения, защото случаите на ковид и хоспитализациите в страната се усилиха.

Те включват удължение на наложителното носене на маски на закрито, в това число в държавни здания.

Никой от шестимата евродепутати, в това число Терхеш, които организираха конференция в постройката на Европейския парламент в Брюксел, не беше с маски.

Терхеш се е показал като духовник в своята финансова декларация, подадена последно при започване на 2019 година Той идва от Румъния, която сега има най-високата смъртност от Covid в целия Европейския съюз.

Според Европейския център за надзор на болесттите и предварителна защита (ECDC), смъртността в Румъния за 14-дневен интервал е 246 на милион поданици. В Белгия е 16.

Преди дни румънските управляващи оповестиха, че 574 души са изгубили живота си от Covid за интервал от 24 часа, което е най-високото отчитано равнище за нацията от 19,3 милиона поданици.

При 37% от възрастните процентът на имунизация против Covid в Румъния е вторият най-нисък в Европейски Съюз.

Терхеш се причисли към германката Кристин Андерсън от крайнодясната партия AfD, която изложи погрешни изказвания за имунизациите.

„ Няма да бъда имунизиран с нищо, което не е било вярно тествано и тествано и за него не са показани солидни научни доказателства “, сподели тя.

Андерсън сподели, че избира да бъде в пандиза, в сравнение с да бъде имунизирана, потвърждавайки, че нейната битка е битка за независимост. Тя също отхвърля да се изследва. Станциите на място с удължено работно време разрешават на евродепутатите да получат безвъзмездни PCR проби.

Към края на септември 2021 година близо 563 милиона дози ваксини са били предоставени на хората от Европейски Съюз и асоциираните страни.

Ваксините против Covid-19 също са потвърдено безвредни и ефикасни, като доста понижават признаците, провокирани от вируси, които могат да убият или вкарат в болница неимунизираните.

Както всички ваксини, те са първо тествани и тествани, преди да бъдат утвърдени от Европейската организация по медикаментите. Това включва клинични изпитвания, включващи хиляди хора.

Има 360 000 сигнала за хипотетични странични резултати, някои от които не са безусловно свързани с действието на имунизацията, от 420 000 000 дози, прилагани до момента единствено в Европейски Съюз.

Иван Вилибор Синчич, самостоятелен евродепутат от Хърватия, прибягва до тактичност на заплашване, с цел да изрази своята позиция.

Той сподели, че цифровият зелен документ е предопределен да изнудва хората и да подкопава правата им. " Това няма да спре от единствено себе си. Ще се популяризира, ще пристигна до вратата ви. Ще изнудва живота ви ", сподели той.

Шепа други евродепутати също написаха протестно писмо до ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли.

Те споделят, че пропускът ще дискриминира чиновниците, които не желаят или не могат да бъдат имунизирани.

Европейският парламент не изисква хората да се имунизират. Тези с негативните PCR проби и възобновените от боледуването, също получават достъп.

Протестното писмо беше подписано от френския зелен евродепутат Мишел Ривази, френския десноцентрист Франсоа-Ксавие Белами, италианската самостоятелна Франческа Донато, френската крайнодясна Виржини Жорон, френската последна лява Ан-Софи Пелетие и консервативните холандски евродепутати Роб Рукен и Робърт Рус, добавя EUobserver.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР