Грипната ваканция в Пазарджишко няма да бъде удължавана отново. От

...
Грипната ваканция в Пазарджишко няма да бъде удължавана отново. От
Коментари Харесай

Грипната ваканция свърши, епидемията продължава

Грипната почивка в Пазарджишко няма да бъде удължавана още веднъж. От на следващия ден децата потеглят на учебно заведение, реши Областният щаб за битка с грипа и острите респиратори болести.

Обявената зараза обаче остава в действие, дружно с всички разпоредени от Здравната ревизия ограничения.

Като цяло в района заболеваемостта остава доста висока – 318 на 10 000 души за предходната седмица. На ден се записват по към 40 нови пациенти с вирусни инфекции, заяви доктор Магдалена Станева, шеф на отдела по заразни и паразитни заболявания към РЗИ. Няма данни каква е обстановката в обособените общини – оказа се, че РЗИ не води такава статистика. Облстният шеф Стефан Мирев обаче посочи, че в случай че по места към момента има по-масово разпространяване на инфекции, кметовете могат да разгласят почивка за учебните заведения в съответната община.

В лечебните заведения регистрират спад на заболеваемостта измежду подрастващите в ученическа възраст. Не са толкоз доста и тези сред 18 и 64 години, заяви доктор Красимир Кулински, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари. При децата в предучилищна възраст заболелите от вируси пък били единични случаи.

Подобна е обстановката и в лечебните заведения. На съвещанието присъстваше Галина Цинигарова от „ Хигия “, която заяви, че към момента не са малко получилите затруднения, само че към този момент се усеща понижаване на броя им.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР