Григор Димитров потегли по блестящ начин на ATP 500 надпреварата

...
Григор Димитров потегли по блестящ начин на ATP 500 надпреварата
Коментари Харесай

Също толкова убедителен в карето: Григор и Маю повалиха с лекота шампиони от Шлема!

Григор Димитров потегли по ослепителен метод на ATP 500 конкуренцията в Ротердам, откакто игра на доста високо равнище от първата до последната минута и не остави никакви шансове на руснака Аслан Карацев, който надиграва за повторно в границите на последния месец. 

Ангажиментите на българина обаче не се изчерпваха единствено с присъединяване му на сингъл, тъй като той също по този начин реши да сплоти сили с Никола Маю в главната скица на двойковия шампионат. Французинът е безспорна легенда в конкуренциите при тандемите, където е спечелил всеки един вероятен " мейджър " трофей, а през днешния ден ветеранът за следващ път показва голямата си класа и дружно с родния ни представител изиграха свръхестествен мач, с цел да отстранят посочените за любимци Андреас Мийс и Джон Пиърс, които разделят между тях три трофеи от Големия Шлем - 6:3 6:4. Така българо-френското дуо се класира за четвъртфиналите на шампионата, а там ще премери сили с германците Кевин Кравиец / Тим Пуец или топ поставените Уесли Кулхоф / Нийл Скупски.

Маю и Димитров постановиха забележителни стандарти на сервиране през цялото време и с лекост минаваха през личните си подавания, до момента в който техните противници трябваше да работят за всяка една точка в актива си, като постоянно баха засрещани от острите ретури на двойката, която за пръв път излизаше дружно на корта и напълно скоро новобранците разполагаха с преднина от 4:1 гейма. Превъзходството на Григор и 41-годишния тенисист нарастваше с всяка една минала минута и те имаха няколки благоприятни условия даже да удвоят преднината си, само че този късмет не бе оползотворен, което не се оказа съдбовно и скоро първата част беше завоювана от нашия съотечественик и Маю.

Съотношението на силите се резервира във втората част, където незабавно Гришо и неговият сътрудник отмъкнаха подаването на своите съперници. Това даде още по-сериозна доза убеденост на водачите в резултата, които се забавляваха и голям брой пъти ни изумиха със страхотните си рефлекси на мрежата. Миес и Пиърс пък бяха изцяло безпомощни на посрещане и в нито един миг не бяха близо да възобновяване на паритета, тъй че изцяло разумно се стигна до експресен триумф в интерес на новосформирания тандем.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР