Грейс Стробел е едва на 24 години, но вече променя

...
Грейс Стробел е едва на 24 години, но вече променя
Коментари Харесай

Когато синдромът на Даун е не само съдба, но и житейска кауза

Грейс Стробел е едвам на 24 години, само че към този момент трансформира света - и посредством работата си като бранител на хората със синдром на Даун и посредством активността си като модел.
 София Хирау, Victoria's Secret и първият модел на марката за долни дрехи със синдром на Даун
Victoria`s Secret разрушава клишето на личния си модел за хубост

София Хирау - първият модел на марката за долни дрехи със синдром на Даун

Родената с медицинския синдром Грейс споделя своята история пред Yahoo Life. Американката споделя, че постоянно че е била подценявана, още даже от момента на раждането си. Тогава лекарите непосредствено са посъветвали родителите й да се откажат от нея, така развъждането на дете със синдром на Даун е прекомерно мъчно.

" Казали са на майка ми и татко ми, че няма да реализира доста. Че в никакъв случай няма мога да чета или пиша или даже да вързвам сама обувките си ", споделя Стробел. " Но ето, през днешния ден съм тук, с цел да кажа на всички, че те са бъркали. "

За нейно благополучие, родителите ѝ освен, че не се отхвърлят от нея, само че не престават до ден днешенда бъдат най-голямата ѝ опора. Именно те с я научили са бъде мощна, напомняйки ѝ постоянно, че синдромът на Даун не я дефинира.

И точно техните думи помагат на Грейс да премине през някои от най-трудните моменти в живота си. " Преди към три години някакви деца започнаха да ми се подиграват. Изсмяха се непосредствено в лицето ми и се почувствах толкоз самотна и даже ненавиждана... Заболя ме доста и даже се разплаках ", спомня си младата жена. " Тогава взех решение, че желая да направя смяна. Да покажа какъв брой значимо е отношението към другите и по какъв начин единствено с една дума или жест можеш да промениш живота на някого. "

И прегръщайки тези хрумвания, Грейс основава стратегия, наречена " The Grace Effect ". Чрез нея посещава  учебни заведения в страната и споделя пред възпитаници за това какво е да живееш със синдрома на Даун. " Това учи децата да бъдат по-добри, солидарни и в същото време борбени ", изяснява тя.

Но работата ѝ в учебните заведения е единствено една част от напъните на Грейс да даде повече публичност и изясненост по повод синдрома на Даун. Започва да работи и като модел и с днешна дата може да се похвали, че се е появявала в цели 15 списания. " Обичам да се фотографирам, тъй като това ме кара да се усещам добре, а и оказва помощ на другите да повярват в себе си ", споделя тя.
 Челси Уернър, моделът със синдром на Даун и по какъв начин се бори със стандартите
Когато синдромът на Даун не може да те спре да бъдеш победител

Само би трябвало да го пожелаеш

И точно вярата в себе си и личните благоприятни условия е довела Стробел до мястото, където е през днешния ден. " Нека никой не ни споделя какво можем или не да реализираме. Нека преминем тези ограничавания и живеем живота, който желаеме ", споделя въодушевено тя и прибавя: " Мисля, че аз съумявам да потвърдя, че това е допустимо. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР