Гръцкият министър на икономиката Димитрис Пападимитриу подаде оставка часове след

...
Гръцкият министър на икономиката Димитрис Пападимитриу подаде оставка часове след
Коментари Харесай

Гръцки министър подаде оставка заради жена си, взела пари от...

Гръцкият министър на стопанската система Димитрис Пападимитриу подаде оставка часове откакто брачната половинка му се отдръпна като член на държавното управление поради дотация от страната за апартамент, заяви организация Франс прес. От кабинета на премиера Алексис Ципрас оповестиха, че оставката е призната.

Гръцката държавна телевизия ЕРТ разгласи, че Пападимитриу подал оставка поради състрадание към брачната половинка си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съпругата на Пападимитриу - Рания Андонопулу, втори министър на труда, общественото обезпечаване и обществената взаимност, се отдръпна от държавното управление в понеделник след разкрития, че за две години е получила 23 000 евро от страната за наем на апартамент в първокласния квартал „ Колонаки “ в Атина. Въпреки положителното си материално състояние тя е поискала дотация от 1000 евро на месец. Съобщението на в. „ Елефтерос типос “ от предходната седмица бе доказано от Андонопулу, която сподели, че има право на тези средства и не е желала да обиди гръцкия народ. Субсидията се поставя на членове на държавното управление, с цел да си заплащат наема, в случай че не са от Атина.

Гръцката общност обаче е възмутена, защото съпрузите имат положително материално състояние, а лявото държавно управление на Ципрас беше дало обещание да отстрани държавното разхищаване, само че му се наложи да усили налозите и понижи обществените заплащания, с цел да удовлетвори настояванията на интернационалните кредитори на Гърция.

Двамата икономисти работеха за профилиран институт в Съединени американски щати, преди да вземат отпуска, да се върнат в Гърция и да се причислят към държавното управление през 2015 и 2016 година. Те обаче резервираха непрекъснатото си жилище в Съединени американски щати.

През 2015 година Андонопулу разгласи, че има акции за $340 000 и годишни приходи от $70 000. А брачният партньор ѝ Пападимитриу заявява за същата година активи към $2,7 млн. и приходи от $450 000.

Според гръцки медии Алексис Ципрас възнамерява да разгласи нови назначения в кабинета в четвъртък, като може да размени и министъра по миграцията Янис Музалас, чието здраве е разтърсено.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР