Гръцки съд оневини полицейски служители, обвиняеми по дело за убийството

...
Гръцки съд оневини полицейски служители, обвиняеми по дело за убийството
Коментари Харесай

Оправдаха гръцки ченгета за убийството на гей активист

Гръцки съд оневини полицейски чиновници, обвинени по дело за убийството на деятел на ЛГБТ общността в гръцката столица Захариас Костопулос, оповестява гръцката телевизия „ Антена “.

33-годишният Костопулос беше погубен през 2018 година след навлизане в бижутерски магазин на атинския площад „ Омония “. Смъртта му е в резултат на нанесен от притежателя на магазина и още един човек побой. Във видеоматериал от деня на нападението се вижда, че мъжът понася удари и от полицейски чиновници, когато лежи на земята без да оказва опозиция и евентуално в безсъзнание. Според съдебномедицинската експертиза гибелта на Костопулос е породена от инфаркт в резултат на ударите, които са му били нанесени. В организма на убития не са открити наркотични вещества.

Днес съдът излезе с оправдателна присъда за четиримата полицейски чиновници, взели участие в ареста на Костопулос. Срещу тях беше повдигнато обвиняване за нанасяне на смъртоносна телесна щета.

Другите двама обвинени по делото са отговорни по повдигнатите против тях обвинявания, счита съдът.

По време на правосъдното съвещание в залата и отвън нея е имало напрежение, а фамилията на убития мъж е изразило противоречие с решението. Председателстващият съвещанието е изискал роднините да изоставен залата като ги е заплашил с арест, показва " Антена ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР