Гръцки хотелиери тръгнаха на лов за български работници. Родната работна

...
Гръцки хотелиери тръгнаха на лов за български работници. Родната работна
Коментари Харесай

Гръцки хотелиери търсят български работници за новия сезон

Гръцки хотелиери потеглиха на лов за български служащи. Родната работна ръка излиза по-евтино, а в това време прави задоволително добре своята работа и това кара бизнеса в Ставрос, Аспровалта и Неа врасна да оферират претовареност още занапред за идващото лято.

Летният туристически сезон в Гърция носи ред заключения, един от които съгласно хотелиерите е че е необходим пресен личен състав. Служителите се оказват незадоволителни.

“Сезонът за всички нас тук в Гърция доста ясно сподели, че има огромна разлика сред това какво хотелите имат потребност откъм личен състав и с какво в реалност разполагат. И по тази причина, поглеждайки към нашите съседи, да, българите несъмнено съставляват интерес за нас, като това важи изключително за островите, които имат потребност от повече личен състав ”, сподели Теодосис Стоицас, Асоциация на притежатели на хотели и жилища.
Интересът към българската работна ръка Теодосис Стоицас изяснява доста просто.

“Българите са голям % от нашите клиенти към този момент от доста години насам, и това в последна сметка са хора, които познаваме. В същото време огромен % от клиентите ни са българи и в случай че ние имаме български личен състав, това ни основава ужасно преимущество както в връзката, по този начин и във всеки наш опит да предложим по-добро обслужване ”, споделя още той.
В Гърция един български служащ в хотел би получавал приблизително към 1500 лв.. Като възнаграждението е допустимо и да е доста по-високо.

А къде е гръцкият личен състав? Според Стоицас всеобщо работещите в бранша са се преориентирали след пандемията, което е довело до рецесията за фрагменти и неизбежният взор към българският трудов пазар.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР