Гръцката полиция арестува 11 души и задържа други осем по

...
Гръцката полиция арестува 11 души и задържа други осем по
Коментари Харесай

Единайсет арестувани в Гърция за нелегални фойерверки на Великден

Гръцката полиция арестува 11 души и задържа други осем по обвинявания в опити да употребяват рискови фойерверки на няколко места в Атина по случай Великден, заяви в. „ Катимерини “.

Единайсет души са упрекнати в палеж, опит за взривяване на експлозиви, основаване и владеене на запалими материали, опит за нанасяне на тежка телесна щета на полицейски чиновник, принуждение против длъжностни лица, нарушение на публичния ред и на законите за фойерверките, както и за нанасяне на материални вреди. Обвиняемите са били задържани по време на патрули на гръцката полиция към църкви в нощта на Възкресение Христово, показва вестникът.

Полицията е конфискувала 17 самоделни взривни устройства, 27 запалителни бомби (коктейли " Молотов " ), 103 фойерверки, 18 пиратки, 5 бутилки с бутан и 2 туби с бензин.

За първи път от три години гърците съумяха да отпразнуват православния Великден без рестриктивните мерки, наложени от пандемията от ковид, отбелязва Асошиейтед прес.

Много хора пътуваха в страната, като по данни на полицията и пристанищните управляващи пътуванията тази година са били доста повече в сравнение с преди пандемията. Тази година църквите бяха цялостни, а другите събития и церемонии привлякоха доста хора, отбелязва организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР